Mehevä lihapiirakka kannella

Mehevä lihapiirakka kannella

Ison lihapiirakan täytteen saat pysymään mehevänä, kun teet piirakalle kannen. Lihapiirakka on nykyään suosittu ”retroherkku”. Taputtele pakastepiirakkataikinasta pohjalevy, laita sille täyte ja toinen paketti taikinaa kanneksi. Tee kanteen koristeviiltoja, jotta piirakan höyryt pääsevät ulos, eikä kansi kupruile.

iso piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm
2pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Irtonainen Riisi+Ohraa (3 dl kypsänä)
½lvettä + 1 lihaliemikuutio
300gjauhelihaa
1iso sipuli
4-5valkosipulinkynttä
200gherne-maissi-paprikaa tai porkkanaa ja herneitä
200gpippurituorejuustoa
1rklsoijakastiketta
1-2tlyrttisuolaa

Valmistusohje

Ota taikinat sulamaan. Keitä suurimoita lihaliemessä kattilassa 20 min, valuta lävikössä, älä huuhdo. Paista kypsymisen aikana jauheliha ja hienonnetut sipulit paistinpannulla. Sekoita täytteen muut aineet sekaan. Lisää seokseen kypsät suurimot. Tarkista maku sopivaksi. Levitä yksi paketillinen sulanutta piirakkataikinaa pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä täyte päälle. Ota toinen paketti piirakkataikinaa ja kauli siitä kansi piirakalle, tee kanteen koristeviiltoja ja voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

VINKKI: Herne-maissi-paprikan tilalle voit raastaa 2-3 porkkanaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Laitan tällaiseen piirakkaan keitettyjä kananmunia murusiksi hienonnettuna.
Teen tällaista piirakkaa aina pellillisen ja pakastan osan.