Mausteinen kurpitsapiiras piparipohjalla

Mausteinen kurpitsapiiras piparipohjalla
2 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 15 min

Someleipuri Maija ei mausteissa pihistele! Tämä upea kurpitsapiiras nimittäin kätkee sisäänsä viittä eri maustetta – ja kaiken lisäksi herkullinen kurpitsatäyte lepää Myllyn Parhaan lempeän mausteisen piparitaikinan päällä. Ota resepti testiin ja rakastu!

1 iso piiras
Piparipohja:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
Mausteinen kurpitsatäyte:
600gkurpitsasosetta
2dlkermaa (kuohu tai vispi)
3kananmunaa
1dlfariinisokeria
2rkltummaa siirappia
2tlkanelia
1tlmuskottipähkinää
2tlinkivääriä
1tlneilikkaa
½tlkardemummaa
Huom! Mausteet voit korvata myös reilulla 2 rkl:lla valmista piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Piparipohja ja kurpitsatäyte

  1. Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin tunti ja lämmitä uuni 200 °C asteeseen.

  2. Kauli taikina ohuemmaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.

  3. Yhdistä täytteen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

  4. Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja paista piirasta ainakin 45 minuuttia.

  5. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen pursottamista.

Kuorrutus

  1. Vaahdota vispikerma, tuorejuusto ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi.

  2. Pursota jäähtyneen kurpitsapiiraan päälle ja nauti!

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)