Mascarpone-hedelmätaskut

1 | pkt | Myllyn Paras Voitaikinaa (500 g) |
munaa | ||
mantelilastuja (+raesokeria) | ||
Täyte: | ||
200 | g | mascarpone-tuorejuustoa |
1 | dl | vaahtoutuvaa kermaa |
½ | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
1-2 | dl | mango- tms. hedelmäsosetta |
½ | l | tuoreiden hedelmien viipaleita (mangoa, papaijaa, ananasta, ananaskirsikkaa) |
Valmistusohje
-
Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.
-
Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös paistaa taskut jäisinä ilman voitelua ja koristelua. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Viipaloi hedelmät. Levitä pohjalle mangososetta, tuorejuustovaahtoa sekä hedelmäviipaleita. Taita kansi takaisin päälle.
Kommentoi reseptiä