Mascarpone-hedelmätaskut

Mascarpone-hedelmätaskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
mantelilastuja (+raesokeria)
Täyte:
200gmascarpone-tuorejuustoa
1dlvaahtoutuvaa kermaa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1-2dlmango- tms. hedelmäsosetta
½ltuoreiden hedelmien viipaleita (mangoa, papaijaa, ananasta, ananaskirsikkaa)

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria. Voit myös paistaa taskut jäisinä ilman voitelua ja koristelua.  Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Viipaloi hedelmät. Levitä pohjalle mangososetta, tuorejuustovaahtoa sekä hedelmäviipaleita. Taita kansi takaisin päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)