Helppo broilerimakaronilaatikko on arjen pelastaja, joka valmistuu yhdellä pannulla ja maistuu koko perheelle. Mehevät broilerisuikaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet tuovat ruokaan välimerellistä lämpöä, kun taas parmesaani ja kerma tekevät rakenteesta täyteläisen ja mehevän. Kun pinnalle ripottelee vielä tuoretta basilikaa, syntyy herkullinen kokonaisuus, joka hurmaa niin arkilounaalla kuin viikonlopun kiireettömässä kattauksessa.

Ainekset 3 annosta

300
g
broilerin fileesuikaleita
1
rkl
voita
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
chilirouhetta
1
tl
timjamia
1
rkl
tomaattipyrettä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
dl
ruokakermaa
2
kananmunaa
50
g
parmesaanijuustoa 
¼
rku
basilikaa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta ne.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna ne. Raasta parmesaanijuusto.
  3. Kuumenna voi kannellisessa pannussa (ø 26 cm). Lisää broilerin fileesuikaleet ja ruskista ne. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta chilirouheella, timjamilla, tomaattipyreellä ja hienonnetulla aurinkokuivatulla tomaatilla.
  4. Lisää pannulle keitetty makaroni ja sekoita.
  5. Yhdistä kulhossa ruokakerma, kananmunat ja raastettu parmesaanijuusto. Kaada seos pannulle ja sekoita.
  6. Peitä kannella ja anna kypsyä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla. 
Resepti:
Mika Rampa

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.