Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikka on leivonnaisissa juuri kerättynä, koska se ei ole vetinen, toisin kuin pakastuksen jälkeen.

Tässä ohje helpoille Marjapullille, jotka valmistuvat nopeasti. Täytteessä on mustikoiden lisäksi sämpyläjauhoja ja hillosokeria, jotta mustikat eivät vuotaisi niin paljoa pellille.

Ainekset 16 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
4-5
dl
vadelmia, puna- tai mustaherukoita, mustikoita tms.
n.1
dl
hillosokeria
Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

  2. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

  3. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Leikkaa pullataikinalevy taikinapyörällä 4 x 4 neliöruudukoksi. Anna kohota puoli tuntia leivinliinan alla.

  4. Sekoita marjat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskusta alas jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin.

  5. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen sokeri-jauhotettuja marjoja. Ripottele reunoille halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat ripottamalla reunoille mantelirouhetta raesokerin lisäksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.