Mansikkatorttu tattarilla

Myllyn Paras
10:lle
2munaa
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlleivinjauhetta
1dlmansikkasurvosta
Täyte kypsälle tortulle:
1dlmansikkamehua
2dlmansikkasurvosta (tai hilloa)
2dlkuohukermaa + 2 rkl sokeria + 1 tl vaniljasokeria
3-4dlmansikoita
Leivitykseen:
Myllyn Paras Tattarijauhoja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää mansikkamehu.

Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto tortulle ja koristele mansikoilla.

VINKKI: Kesäisen mansikkatortun ohjeella voit valmistaa raikkaan syksyisen puolukkatortun, kun korvaat mansikat puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Vuokien voiteluun olen käyttänyt jo vuosia mannaryynejä. Leivonnaisen pinta on tasaisen värinen mannaryynjä käytettäessä, eikä ole kiinni korppujauhojen laadusta.