Ainekset 10:lle annosta

Taikina:
2
munaa
1
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
1
dl
mansikkasurvosta
Täyte kypsälle tortulle:
1
dl
mansikkamehua
2
dl
mansikkasurvosta (tai hilloa)
2
dl
kuohukermaa + 2 rkl sokeria + 1 tl vaniljasokeria
3-4
dl
mansikoita
Leivitykseen:

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää mansikkasurvos.

  2. Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto tortulle ja koristele mansikoilla.

VINKKI: Kesäisen mansikkatortun ohjeella voit valmistaa raikkaan syksyisen puolukkatortun, kun korvaat mansikat puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.