Mansikka-lakritsi Muropiiras

Mansikka-lakritsi Muropiiras

Piiraiden päälle valmistetaan täytteeksi sitruunarahkasta tehty vaahto, johon lisätään lakritsipaloja. Kesäisten mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, lakat/hillat, herukat tai tyrnimarjat. Sitruunarahka sopii raikkaana makuna lakritsin ja kauramurotaikinan kanssa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Kokeile myös jäätelöllä!

4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija n. 15 cm) tai 1 iso piirasvuoka
Piiraspohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n.3dlmansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
2tlsitruunamehua
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlvaniljasokeria
150glakritsia leikattuna pieniksi paloiksi
Koristeeksi:
mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina 4 osaan eli saat näin pohjat 4 piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Loistava resepti! Nopea ja helppo ja herkullista! Laitoin pohjalle raparperi- ja mansikkahilloa, sitten päälle valniljakastikerahkatuorejuustomössöä ja vadelmia ja suklaata!
Kuinka paljon kauramurotaikina sisältää sokeria, olen diabeetikko?
Kauramurotaikina sisältää hiilihydraatteja 44g/100g, josta sokereita 16,1g/100g. terveisin Myllyn Paras kuluttajaneuvonta
Onks tää Gluteeniton?
Kauramuro-taikina ja lakritsi eivät ole gluteenittomia. Terveisin Myllyn Paras kuluttajaneuvonta