Mango-jasmiiniriisifrutti

Mango-jasmiiniriisifruuti

Mango-jasmiiniriisifrutti on jälkiruoka, jonka voit valmistaa jääkaappiin ja syödä myös aamu-, väli- tai iltapalaksi. Jasmiiniriisi on kevyesti hennon kukkaiselta tuoksuvaa, sen hienostunut maku ja tuoksu kehittyvät luonnollisesti sen kypsyessä. Jasmiiniriisi on tyypillinen riisilajike Pohjois-Thaimaan ylängöillä. Mangososeeksi käy esim. vauvanruokasose tai voit itse soseuttaa mangoa. Mangon tilalla voit käyttää appelsiinia tai mansikkaa; jos käytät hilloa, sokeria ei tarvitse enää välttämättä lisätä.

Katso video ohjeen alta, kuinka Mango-jasmiiniriisifrutti valmistetaan.

6:lle
5dlvettä tai kookosmaitoa + vettä
dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
4dlkuohukermaa
1dlmangososetta
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
200gmangoa pieninä kuutioina
(100gmantelilastuja tai kookoshiutaleita)
Koristeeksi:
puolukoita, karpaloita ja/tai mangon paloja, kookoshiutaleita

Valmistusohje

Keitä riisi kypsäksi vedessä tai kookosmaidossa, kypsymisaika 12 min. Vatkaa riisien kiehuessa kerma vaahdoksi, mausta se mangososeella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää vaahdon sekaan keitetty jäähtynyt riisi, tuoreet mangopalat ja halutessasi mantelilastuja tai kookoshiutaleita. Tarjoile kylmänä jälkiruoaksi tai väli- tai iltapalaksi.

VINKKI: Voit kokeilla myös appelsiinilla, satsumilla, ananaksella, mansikoilla tai karpaloilla (eli mangon tilalle reseptissä ko. marjaa tai hedelmää ja sosetta + sokeria tai hilloa).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)