Lohisoppa

25 min, josta valmisteluaika 15 min
- Ohje sopii niin arkeen kuin vaikka kevään ja kesän juhliin.
- Tee juhlia varten keittopohja valmiiksi ja juuri ennen tarjoilua kiehauta se uudelleen, lisää savulohisuikaleet ja makaronit ja anna kypsyä hetki.
noin 4:lle
2 | rkl | öljyä |
1 | iso sipuli | |
1½ | l | kalalientä tai vettä + 2 kalaliemikuutiota |
n.10 | viherpippuria | |
2 | tl | tilliä |
1 | tl | timjamia |
(1-2 | tl | suolaa) |
500 | g | keittojuureksia suikaleina (myös pakaste käy) |
n.300 | g | (savu)lohta |
3-4 | dl | Myllyn Paras Tumma Makaronia |
tai Kaura Makaronia |
Valmistusohje
-
Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kalaliemikuutiot tai kalaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää mausteet ja keittojuurekset ja anna kiehahtaa. Mikäli käytät tuoretta suolatonta kalaa, lisää suolaa keittoon makusi mukaan.
-
Lisää lohipalat ja makaronit ja keitto on valmista 8 minuutissa. Voit lisätä tarvittaessa makaronit ja lohipalat vasta sopivasti ennen tarjoilua. Tarkista maku.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (3)
Tein keiton, mutta jätin makaronin pois samoin timjamin ja öljyn (sen tilalle laitoin voita lopuksi). Maustepippureita laitoin myös 10 kpl. Tein siis kirkasliemen kuten tässäkin, porkkanaa runsaasti.
Lientä keitin ensin 30 min ja sitten lisäsin perunat ja viimeksi valmiit savulohenpalat ja voita runsaasti, voi että tuli hyvää.
Tuoretta hapanleipää ja lasi maitoa kyytipojaksi.
Voi syödä monena päivä, kunhan pitää jääkaapissa säilytyksessä.
Todella maukasta soppaa. Valmistus oli todella nopea. Käytin ensimmäisellä kerralla pakaste-lohikuutioita ja toisella kerralla käytin pakaste-kalakuutioita.
Makaroonia saisi olla vähemmän. Puolet annetusta määrästä mielestäni riittäisi olisi enemmän keiton tuntuista. Ja kalaa laitan seuraavalla kerralla enemmän.
Kommentoi reseptiä