Lohisoppa

Rukiinen lohisoppa ja ruistikut
25 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Ohje sopii niin arkeen kuin vaikka kevään ja kesän juhliin.
  • Tee juhlia varten keittopohja valmiiksi ja juuri ennen tarjoilua kiehauta se uudelleen, lisää savulohisuikaleet ja makaronit ja anna kypsyä hetki.
noin 4:lle
2rklöljyä
1iso sipuli
lkalalientä tai vettä + 2 kalaliemikuutiota
n.10viherpippuria
2tltilliä
1tltimjamia
(1-2tlsuolaa)
500gkeittojuureksia suikaleina (myös pakaste käy)
n.300g(savu)lohta
3-4dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
tai Kaura Makaronia

Valmistusohje

  1. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kalaliemikuutiot tai kalaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää mausteet ja keittojuurekset ja anna kiehahtaa. Mikäli käytät tuoretta suolatonta kalaa, lisää suolaa keittoon makusi mukaan.

  2. Lisää lohipalat ja makaronit ja keitto on valmista 8 minuutissa. Voit lisätä tarvittaessa makaronit ja lohipalat vasta sopivasti ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tein keiton, mutta jätin makaronin pois samoin timjamin ja öljyn (sen tilalle laitoin voita lopuksi). Maustepippureita laitoin myös 10 kpl. Tein siis kirkasliemen kuten tässäkin, porkkanaa runsaasti. Lientä keitin ensin 30 min ja sitten lisäsin perunat ja viimeksi valmiit savulohenpalat ja voita runsaasti, voi että tuli hyvää. Tuoretta hapanleipää ja lasi maitoa kyytipojaksi. Voi syödä monena päivä, kunhan pitää jääkaapissa säilytyksessä.
Todella maukasta soppaa. Valmistus oli todella nopea. Käytin ensimmäisellä kerralla pakaste-lohikuutioita ja toisella kerralla käytin pakaste-kalakuutioita.
Makaroonia saisi olla vähemmän. Puolet annetusta määrästä mielestäni riittäisi olisi enemmän keiton tuntuista. Ja kalaa laitan seuraavalla kerralla enemmän.