• Ohje sopii niin arkeen kuin vaikka kevään ja kesän juhliin.
  • Tee juhlia varten keittopohja valmiiksi ja juuri ennen tarjoilua kiehauta se uudelleen, lisää savulohisuikaleet ja makaronit ja anna kypsyä hetki.

Ainekset noin 4:lle annosta

2
rkl
öljyä
1
iso sipuli
l
kalalientä tai vettä + 2 kalaliemikuutiota
n.10
viherpippuria
2
tl
tilliä
1
tl
timjamia
(1-2
tl
suolaa)
500
g
keittojuureksia suikaleina (myös pakaste käy)
n.300
g
(savu)lohta

Ohje

  1. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kalaliemikuutiot tai kalaliemi. Kun liemi kiehuu, lisää mausteet ja keittojuurekset ja anna kiehahtaa. Mikäli käytät tuoretta suolatonta kalaa, lisää suolaa keittoon makusi mukaan.

  2. Lisää lohipalat ja makaronit ja keitto on valmista 8 minuutissa. Voit lisätä tarvittaessa makaronit ja lohipalat vasta sopivasti ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.