Lohiruudut

Myllyn Paras
  • Lohiruudut sopivat pieneen nälkään joulun makeiden tarjottavien rinnalle.
  • Pohjat voit halutessasi täyttää myös makealla täytteellä.
noin 40 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Voiteluun:
munaa
Päälle:
seesamin- ja unikonsiemeniä
Täyte:
400gtuorejuustoa
150gkylmäsavulohta
½tlrouhittua mustapippuria
1rklsitruunamehua
½dlhienonnettua tilliä

Valmistusohje

Kauli voitaikina 1-2 mm levyiksi (n. 14 x 28 cm). Jaa levyt kahdeksaan osaan.

Siirrä neliöt leivinpaperin päälle ja voitele munalla, ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa n.13 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Valmista täyte: leikkaa kylmäsavulohi pieneksi, sekoita tuorejuustoon, ja lisää pippuri, sitruunanmehu ja hienonnettu tilli. Halkaise voitaikina neliöt ja täytä ne lohitäytteellä juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Lähdekorpi, Sastamala. Reseptiehdokas www.suomalainenjoulu.fi reseptikilpailussa 2009.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)