Ainekset 8 isoa lettua annosta

Letut:
4
dl
kookosmaitoa tai maitoa
2
dl
vettä
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Savukalatäyte (8:lle letulle):
400
g
savukalaa perattuna
2
kevätsipulia
2
dl
ranskankermaa
100
g
sipulinmakuista tuorejuustoa
½
dl
hienonnettua tilliä
½
tl
sitruunapippuria
Valkosuklaatäyte (8:lle letulle):
1
tlk
vaahtoutuvaa kermavalmistetta tai kuohukermaa (2-2½ dl)
100
g
valkoista suklaata
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
(250 g) maitorahkaa
l
mansikoita)

Ohje

  1. Yhdistä kookosmaito ja vesi. Vatkaa joukkoon Lettu- ja Vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa miedolla lämmöllä lettuja.

  2. Valmista kalatäyte. Pilko kala ja sipulit. Lisää ranskankerma ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla.

  3. Valmista valkosuklaatäyte seuraavasti. Kuumenna kattilassa noin puoli desiä kermaa ja valkosuklaapalat. Sekoita koko ajan puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loput kermasta erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Pilko halutessasi sekaan mansikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.