Nämä sushit on tehty vuokaleipään melko perinteisin sushitäyttein. 

Leipäsushit ovat uutta tarjottavaa kevään ja kesän juhlissa. 

Voit valmistaa samoista aineksista juhliin voileipäkakun, jolloin pääset hieman helpommalla.

Ainekset 1 iso vuokaleipä, 18 kpl isoja leipäsusheja annosta

3
dl
kefiiriä
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
Kostutus:
3
rkl
soijakastiketta
2
dl
vettä
Sushitäyte:
200
g
wasabi-tuorejuustoa
300
g
kylmäsavu- tai graavilohisiivuja
1
kurkku raasteena
1
punasipuli hienonnettuna
1-2
tl
sitruunapippuria
½-1
ruukku
(wasabi)rucolaa
Päälle:
200
g
maustamatonta tai wasabi-tuorejuustoa
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä
Koristeluun:
(wasabi)rucolaa

Ohje

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja ja öljy sekä ruis- ja vehnäjauhoja, alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Levitä taikina pitkään voideltuun uunivuokaan. Kohota leipä kaksinkertaiseksi peitettynä. Tee muutama viilto leivän pintaan ja paista leipä 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeaksi. Kumoa leipä irti vuoasta kuumana.
  2. Leikkaa jäähtyneestä leivästä kuoret pois ja leikkaa leipä pitkittäin 6 hyvin ohueksi viipaleeksi. Pane viipaleet kuuden tuorekelmuarkin päälle. Kostuta leipäviipaleet soijakastikkeella + vedellä.
  3. Voitele leipälevyt wasabi-tuorejuustolla ja levitä täytteet tasaisesti levyille. Rullaa levyt kelmun avulla tiukoiksi rulliksi ja laita viileään, esim. jääkaappiin tekeytymään ainakin tunniksi.
  4. Poista kelmu ja voitele rullat vielä tuorejuustolla ja pyörittele sen jälkeen seesaminsiemenissä. Viipaloi jokainen rulla 3 osaan. Laita palat tarjolle kumolleen, koristele halutessasi ylimääräisillä leipäsushin aineksilla.

VINKKI: Voit tehdä samoilla täytteillä ja päällysteillä vuokaleipäviipaleista voileipäkakun.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.