Lehtevä Nyhtispizza

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Lehtevä Nyhtispizza
iso uunipellillinen
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
4tomaattia
1chilipaprika
¾dltomaattipyreetä
1rklkuivattua oreganoa tai ½ dl tuoretta silppua
1rklbasilikaa tai ½ dl tuoretta silppua
1tlrouhittua mustapippuria
1tlsuolaa
250gNyhtökauraa tai Härkistä (maustamatonta)
½purjosipuli (n. 100 g)
2punaista suippopaprikaa tai 4-5 pientä eriväristä suippopaprikaa
(200gvuohenjuustoa)
2dlkaura-ranskankermaa tai ranskankermaa
1-2dl(paistoon sopivaa) juustoraastetta tai vastaavaa kasvirasvajuustoa
1dltuoretta rucolasilppua

Valmistusohje

Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin tunti tai jääkapissa pidempään.

Valmistele sillä aikaa täyte. Hienonna tomaatit ja chili hienoksi silpuksi ja sekoita siihen tomaattipyreetä, oreganoa, basilikaa, mustapippuria ja suolaa. Pilko Nyhtis tai Härkis, jos niissä on isoja paloja ja lisää pilkotut palat tomaattiseokseen.

Leikkaa purjosipuli ja paprikat renkaiksi. Jos käytät vuohenjuustoa, viipaloi se.

Kauli sulanut taikina isommaksi, uunipellille sopivaksi. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Levitä pohjalle härkis-tomaattimausteseos ja muut sen päälle pilkkomasi ainekset. Valuta päälle ranskankermaa ja ripottele pintaan juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla vielä 15–20 min. Lisää paiston jälkeen pintaan tuoretta rucolasilppua.

VINKKI! Voit luonnollisesti myös valmistaa pizzapohjan itse Myllyn Parhaan durumvehnäjauhoista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)