Lasagnea valmistetaan usein iso uunivuoallinen isoista levyistä, mutta tässä ohjeessa paljastetaan, miten lasagnen voi valmistaa pikaisesti ja kätevästi pienistä minilasagneista suoraan pannulta lautaselle. Ruoan voi valmistaa jauhelihasta, kanajauhelihasta tai vegaanisena vegejauhiksesta. Jälkimmäisessä tapauksessa kerman tilalla käytetään paiston kestävää kaurakermaa. Myllyn Paras Täysjyvä Minilasagne on kotimaisesta vehnästä valmistettu pieni, lainereunainen lasagnelevypala.

Ainekset 2-3 annosta

Lasagnette:
1
sipuli
(1
kynsi valkosipulia)
1
porkkana
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
jauhelihaa tai kanajauhelihaa (vegeversioon vegejauhista)
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
½
tl
rouhittua mustapippuria
1–2
tl
oreganoa
1½–2
dl
kermaa (vegeversioon kaurakermaa)
n. 1
dl
(cheddar)juustoraastetta (40 g)

Ohje

  1. Kuori sipulit ja porkkana. Hienonna sipulit hienoksi silpuksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Lorauta noin 2 litran teflon tai muun pinnoitetun kattilan pohjalle loraus öljyä sekä sipulisilput ja raasteet. Kuullota niittä 5–10 minuuttia ja lisää mukaan jauheliha tai vegejauhis. Jatka kuullotusta, kunnes liha on kypsää.
  2. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehahtaa. Mittaa mukaan 3½ dl minilasagnea. Anna kiehahtaa ja säädä lämpö pienemmälle, aseta kansi päälle ja jatka kypsytystä 5 minuuttia.
  3. Lisää kerma ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Jaa lasagne suoraan lautasille.
  4. Viimeistele annos halutessasi juustoraasteella, kirsikkatomaateilla ja basilikan lehdillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.