Kreikkalaiset pääsiäiskeksit

Myllyn Paras
noin 40 kpl
100gvoita tai margariinia
dlsokeria
2munaa
6dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½dlpuristettua appelsiinimehua
1-2rklappelsiinin kuorta
Pinnalle:
munaa
sokeria

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vuorotellen appelsiinista puristetun mehun kanssa vaahtoon. Mikäli käytät appelsiinin kuorta, pese se huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan tai käytä hillottua appelsiinin kuorta.

Laita taikina jääkaappiin jähmettymään (n. ½ tunniksi). Leivo taikinasta n. 15 cm:n pituisia pikkusormenpaksuisia tankoja. Kierittele tangot ensin munassa ja sitten sokerissa (lautasilla erikseen). Asettele tangot leivinpaperille uunipellille kiertäen ne spiraaliksi (kierteeksi) keskeltä ulospäin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oikeen hyviä tuli!! Teinkin jouluks, en pääsiäiseks. Ja laitoin sitte vielä tomusokeria päälle =)