Konjakkinen Pipari Bostonpulla

Konjakkinen Pipari Bostonpulla
torvellinen irtopohjavuoka, halkaisija n. 24-28 cm
½annosta 5 dl pullataikinasta
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
250gkuivattuja viikunoita
3-4rklkonjakkia tai sitruunamehua
rasvaa vuoan voiteluun
Pinnalle:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Leivo puolikas annos (5 dl:n nesteeseen tehtyä) pullataikinaa tämän ohjeen tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauho -pussin ohjeen mukaan. Käytä siis nesteenä 2½ dl maitoa. Tai tee koko 5 dl:n annos ja leivo puolet pullataikinasta vaikkapa pikkupulliksi. Sulata piparitaikina.  Kauli pullataikina isoksi levyksi, n. 50 x 50 cm. Pilko viikunat pieniksi paloiksi konjakkiin tai sitruunaveteen turpoamaan taikinoiden sulamisen ajaksi.  Voitele isohko reiällinen irtopohjakakkuvuoka. Leikkaa pullataikinalevyä n. 8 cm leveä pitkä suikale kakkuvuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Levitä päälle samankokoinen suikale kaulittua piparitaikinaa (n. 100 g).  Kaaviloi loppu sulanut piparitaikina pullataikinalevyn kokoiseksi isoksi levyksi, asettele kaaviloitu piparitaikina pullataikinan päälle. Se ei haittaa vaikka piparitaikinalevy ei pysyisi niin ehjänä. Levitä päälle vielä viikunaseos. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä noin kymmeneksi palaksi. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan taikinapohjan päälle pystyyn.  Kohota pullakakkua puolisen tuntia lämpimässä paikassa. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Peitä foliolla ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna pullakakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

VINKKI: Tee bostonpulla myyjäisiin. Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja viikunoiden avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä konjakilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Erittäin herkulllinen ohje.