Unohda kesätaiat ja sammakkomiehet, Koko Suomen kesäsää -ruokapiirakka kertoo kesäkeleistä kaiken tietämisen arvoisen.

Tämä herkullisen poutainen piirakka saa kesämielen rintaan myös rännän peittämässä kesämaisemassa.

Ainekset 6-8 annosta

Poutaa pohjaksi:
Vaihtelevia säitä täytteiksi:
80
g
aromikasta juustoa sateeksi
50
g
sinihomejuustoa rakeiksi
pari
porkkanaa paisteeksi
pari
paprikaa kesän väreiksi
1
chili helteeksi
1
sipuli salamoiksi
ruohosipulia lounaistuuleksi
½
dl
öljyä kesäyön lämmöksi
suolaa ja mustapippuria ilta-auringoksi

Ohje

  1. Levitä taikina kotimaamme muotoiseksi sääkartaksi, älä unohda Ahvenanmaata, poutaista kesäsaartamme. Siirrä sääkartta saarineen leivinpaperoidulle pellille. Ripottele aromikas juustoraaste ja murustettu homejuusto tasapuolisesti sadesäiksi koko Suomen päälle. Työnnä sääkartta 200-asteiseen uuniin 25 minuutin ajaksi.

  2. Leikkaa porkkanat ja paprikat pitkiksi suikaleiksi. Lorauta kuumaan pannuun öljyä ja heitä kasvikset paistumaan. Anna ottaa lämpöä ja vähän väriä mutta älä käräytä pintaa. Mausta sopivan suolaiseksi ja pippuriseksi. Mieti vaikka mereen pulahtamista saunan päälle.  

  3. Ota kypsä sääkartta uunista ja kumoa päivänpaisteiset kasvikset tasaiseksi peitoksi. Lisää lounaistuuleksi ruohosipulia ja nauti hetki suomalaisen kesäsään tuoksua.

  4. Tarjoile Koko Suomen kesäsää -ruokapiirakka vaikka yllätysvieraille ja nauttikaa yhdessä Suomen kesän ainutlaatuisesta taiasta ja tunnelmasta.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.