Koko Suomen KESÄSÄÄ -ruokapiirakka

Koko Suomen Kesäsää Ruokapiirakka

Unohda kesätaiat ja sammakkomiehet, Koko Suomen kesäsää -ruokapiirakka kertoo kesäkeleistä kaiken tietämisen arvoisen. Tämä herkullisen poutainen ruokapiirakka saa kesämielen rintaan myös rännän peittämässä kesämaisemassa.

6-8:lle kesän viettäjälle
Poutaa pohjaksi
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Vaihtelevia säitä täytteiksi
80garomikasta juustoa sateeksi
50gsinihomejuustoa rakeiksi
pariporkkanaa paisteeksi
paripaprikaa kesän väreiksi
1chili helteeksi
1sipuli salamoiksi
ruohosipulia lounaistuuleksi
½dlöljyä kesäyön lämmöksi
suolaa ja mustapippuria ilta-auringoksi

Valmistusohje

Levitä taikina kotimaamme muotoiseksi sääkartaksi, älä unohda Ahvenanmaata, poutaista kesäsaartamme. Siirrä sääkartta saarineen leivinpaperoidulle pellille. Ripottele aromikas juustoraaste ja murustettu homejuusto tasapuolisesti sadesäiksi koko Suomen päälle. Työnnä sääkartta 200-asteiseen uuniin 25 minuutin ajaksi.

Leikkaa porkkanat ja paprikat pitkiksi suikaleiksi. Lorauta kuumaan pannuun öljyä ja heitä kasvikset paistumaan. Anna ottaa lämpöä ja vähän väriä mutta älä käräytä pintaa. Mausta sopivan suolaiseksi ja pippuriseksi. Mieti vaikka mereen pulahtamista saunan päälle.  

Ota kypsä sääkartta uunista ja kumoa päivänpaisteiset kasvikset tasaiseksi peitoksi. Lisää lounaistuuleksi ruohosipulia ja nauti hetki suomalaisen kesäsään tuoksua.

Tarjoile Koko Suomen kesäsää -ruokapiirakka vaikka yllätysvieraille ja nauttikaa yhdessä Suomen kesän ainutlaatuisesta taiasta ja tunnelmasta.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)