Kinuski-suolapähkinätaskut

1 | pkt | Myllyn Paras Voitaikinaa (500 g) |
Täyte: | ||
2 | dl | kinuskikastiketta |
150 | g | suolapähkinöitä |
400 | g | vaniljarahkaa |
2 | dl | karpaloita, puolukoita tai kirsikoita |
Pinnalle: | ||
tomusokeria |
Valmistusohje
-
Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.
-
Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.
-
Valuta ensin pohjille kinuskikastiketta, ripottele sekaan suolapähkinöitä ja laita jokaiseen väliin pari ruokalusikallista vaniljarahkaa. Lisää vielä marjoja. Taita kansi takaisin päälle. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Kommentoi reseptiä