Kinkkunyytit

Kinkkunyytit
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150gpalvikinkkua
150gpaprikaa (1-2 kpl)
150gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
150granskankermaa (1½ dl)
4-6valkosipulinkynttä
pippurirouhetta

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Kuutioi kinkku ja hienonna paprika. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Käyttäessäsi torttutaikinaa kaaviloi sitä ⅓ pidemmäksi ja leikkaa levy kolmeksi neliöksi. Pistele levyt.

Laita kunkin neliön keskelle runsaasti täytettä ja nosta taikinaneliön kulmat ylös keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin. Voitele kananmunalla. Ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 25 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Sovelsin ohjetta siten, että painelin taikinaneliöt muffinipellille. Täytteestä tein tahnan, jonka lusikoin "koloihin". Sitten kulmat yhteen, voitelu ja siemenet ja uuniin paistumaan.
Tein näitä juhliin ja saivat paljon kehuja. Voitaikinaa käytin edellisillä kerroilla ja olivat todella hyviä! Nyt kokeilen lehtitaikinaa...
tosi hyvää! teen toistekkin! :)
hyvä resepti