Kinkku-luumutaskut

Kinkku-luumutaskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
munaa
kurpitsansiemeniä
Täyte:
200gPhiladelphia-tuorejuustoa
1dlpuolukka- tai karpalohilloa
2tlroseepippuria
100gpehmeää kuivattua luumua suikaleina
200gylikypsää palvi- tai savukinkkuleikkelettä
1rkusalviaa

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi pinnalle kurpitsansiemeniä.

Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä hetki (5 min) ennen täyttämistä.

Täyte: Lohko luumut. Sekoita tuorejuusto, hillo ja roseepippuri. Levitä seosta taskujen pohjille. Asettele sen päälle kinkkuviipaleita rullina, luumulohkoja ja salviaa. Taita kansi takaisin päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)