Kevyt Kinkku-kasvispiirakka

Kevyt Kinkku-kasvispiirakka

Leivo piirakka Ruistaikinaan tai Pyöreään Piirakkataikinaan. Ruistaikina on laktoositonta, Pyöreä Piirakkataikina on leivottu kasvimargariinilla. Täytteeksi kannattaa valita vähärasvaisia aineita, esim. saunapalvikinkkua, jossa on vain 1-4 % rasvaa. Saat ison uunipellillisen piirakkaa, kun teet kaksinkertaisen annoksen. 

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 26-30 cm
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
150gvähärasvaista saunapalvikinkkua suikaleina
2paprikaa suikaleina (voivat olla erivärisiä) tai 300 g juures- tai kasvissekoitusta (voi olla pakaste)
100gpurjosipulia
2munaa
1tlk(laktoositonta) kevytkermaviiliä (n. 2 dl)
1rklpersiljaa
½tlpaprikajauhetta
¼tlhienonnettua valkopippuria
Leivitykseen (ruistaikinalle):
Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
rasvaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan (vajaa puoli tuntia aikaisemmin) levyt erillään tai sulata varovasti mikroaaltouunissa (1-2 min sulatusteholla). Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä piirakkataikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

VINKKI: Voit halutessasi lisätä piirakan täytteeseen 100 g kevytjuustoraastetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Kuulostaa ihanalta reseptiltä! Vielä hieman tyhmänä kysyisin että tuleeko munat ihan "raakana" täytteeseen vai keitettynä vai onko väliä?
Munat sekoitetaan raakana muiden täytteen ainesten kanssa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Erittäin hyvää! Osan kasviksistaa voi korvata esim. kanttarelleilla tai suppilovahveroilla.
Mahdottoman hyvää. Terv Nipa.
Tosi hyvä resepti, tuli tosi hyvää!
Hyvää terveellistä ruokaa! Maustetta voi lisätä runsaamminkin jos kaipaa enemmän makua. Varokaa liian paksua pohjaa.