Keväinen Viinimoussekakku

keväinen-viinimoussekakku
irtopohjavuoallinen, halkaisija n. 26 cm
Pohja:
200gtummia suklaakeksejä, esim. Domino
75gsulatettua voita
1tlvaniljasokeria
Täyte:
4munaa
dlsokeria
2rklperunajauhoja
4dlsitruunavichyä
dlkuivaa valkoviiniä
1prksitruunarahkaa
dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5-6liivatelehteä
tilkka sitruunavichyä
1appelsiini ohuina viipaleina
Päällinen:
3dlvoimakasta appelsiinimehua
2rklsitruunamehua
2tlvaniljasokeria
3liivatelehteä
Koristeluun:
viinirypäleitä, nonparelleja, kermavaahtoa

Valmistusohje

Murskaa keksit. Sulata rasva ja lisää siihen vaniljasokeri. Sekoita joukkoon keksimurska ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan. Erottele munista huolellisesti keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja perunajauho sekä vichy ja viini. Kuumenna seosta vesihauteessa esim. vispilällä sekoittaen. Vaahdon tulisi olla sakeaa ja kuohkeaa. Anna seoksen jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon rahka. Liuota pehmenneet liivatteet tilkkaan kuumaa vichyä ja kaada ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita viinivaahtoon ensin vaniljavaahto ja sitten valkuaiset kevyesti käännellen. Tarkista maku. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, voit valmistaa kakunpäällisen. Liota liivatteita vedessä, kunnes ne pehmenevät. Kuumenna osa mehusta ja liuota siihen liivatteet. Lisää joukkoon loppu mehu ja vaniljasokeri. Lisää makeutta halutessasi sokerilla. Kuori appelsiini huolella ja poista hedelmästä valkoinen osa. Viipaloi appelsiini ohuiksi viipaleiksi ja pilko vielä pienemmiksi paloiksi. Levitä palat kakun päälle ja kaada sitten pinnalle mehuseos. Nosta takaisin jääkaappiin hyytymään. Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.

VINKKI: Mangon tilalla voi käyttää myös muita mieluisia hedelmiä esim. säilykeananasta, coctailhedelmiä jne.

Resepti:
Jeremias Rantanen, Varkaus, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailun 2. sija

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)