Kesäviili

Kesäviili

Kesään kuuluu viili.

Perinteisesti viilin kanssa syödään talkkunajauhoja, mutta myös aina kaapista löytyvät
kaurahiutaleet sopivat tähän!

1:lle
2dl(laktoositonta) viiliä (1 prk)
2-3rklmustikoita tai mustikkahilloa tms. marjoja
1tlsokeria
2rklMyllyn Paras Kaurahiutaleita

Valmistusohje

Käytä kaupan viiliä tai voit tehdä viilin myös itse: Laita annosmaljaan 2 rkl
ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulho
maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii, sekoita puhtaalla lusikalla hyvin,
peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli
vrk, mieluummin 18 tuntia. Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi
tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista
jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten.

Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Silloin kun olin kersa (noin 20 vuotta sitten) kesäviiliä syötiin sokerin ja kanelin kera. Oli namia :) Äiti taisi syödä talkkunajauhojen kera.