Kesäviili

Kesäviili
  • Kesään kuuluu viili.
  • Perinteisesti viilin kanssa syödään talkkunajauhoja, mutta myös aina kaapista löytyvät kaurahiutaleet sopivat tähän!
1:lle
2dl(laktoositonta) viiliä (1 prk)
2-3rklmustikoita tai mustikkahilloa tms. marjoja
1tlsokeria
2rklMyllyn Paras Kaurahiutaleita

Valmistusohje

Käytä kaupan viiliä tai voit tehdä viilin myös itse: Laita annosmaljaan 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulho maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii, sekoita puhtaalla lusikalla hyvin, peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.

Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

On todella parasta viiliä kun itse tekee. Äitini opetti noin kuusikymmentä vuotta sitten. Itse tehty viili on kesän kohokohta, en tee sitä koskaan talvella. Viili kuuluu kesään.
Silloin kun olin kersa (noin 20 vuotta sitten) kesäviiliä syötiin sokerin ja kanelin kera. Oli namia :) Äiti taisi syödä talkkunajauhojen kera.