Kesän Kauramuropiiraat

Kesän Kauramuropiiraat
6 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 15 cm), tai 1 iso piirasvuoka
Piiraspohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n.3dlmansikka-, vadelma-, lakka-, herukka- tms. marjasurvosta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi)
2tlsitruunamehua
1tlksitruunarahkaa (200 g)
1tlvaniljasokeria
100glakritsia pilkottuna pieneksi
Koristeeksi:
mansikoita, vadelmia, lakkoja, herukoita tai muita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina kuuteen osaan, eli näin saat piirakkapohjat 6:lle piiraalle. Painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen alimmalla tasolla n. 10 min (iso piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja –rahkaa ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja halutessa pienillä lakritsipaloilla. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, herukoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)