Haettu sivustolta  4.11.2025
  Tällä reseptillä Kolmistaan-blogin Karoliina osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.
Ainekset noin 8 annosta
Pohja:
      
      Täyte:
      
      3
      
      dl
      
      mustikoita
      
      ½-1
      
      ruukku
      
      tuoretta sitruunamelissaa
      
      2
      
      dl
      
      sokeria
      
      2-3
      
      dl
      
      kermaviiliä
      
      2
      
      kananmunaa
      
      puolikkaan sitruunan puristettu mehu
      
      ripaus kardemummaa
      
      Ohje
- Ota Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina sulamaan noin 40 minuuttia ennen varsinaista leipomista.
 - Valmista ensin sitruunamelissasokeri yhdistämällä sokeri ja sitruunamelissan lehdet kulhoon. Jauha ainekset tasaiseksi vihreäksi sokeriksi sauvasekoittimella.
 - Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla munat, puristettu sitruunamehu ja kardemumma kermaviiliin. Yhdistä lopuksi sitruunamelissasokeri tähän seokseen.
 - Taputtele sulanut kauramurotaikina pyöreälle uunivuoalle. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohjaa yksikseen 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
 - Ripottele mustikat vähän paistuneen piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos.
 - Paista piirasta vielä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että se on kypsä.
 - Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.
 
Resepti: 
            
      Karoliina Sallinen, Kolmistaan
      Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua