Kesämarjoja Kauramuropohjalla

Kesämarjoja Kauramuropohjalla
1 t 45 min, josta valmisteluaika 30 min
8-12 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutukseen:
½dllaimeaa marjamehua (tai vedellä laimennettua sitruunamehua)
400-600gerilaisia pakastemarjoja (mustikoita, lakkoja, karpaloita, viinimarjoja tms.)
2dlvettä
1dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Kauli ja painele kauramurotaikina leivinpaperille pyöreäksi (halkaisija 28-30 cm) tasaiseksi pohjaksi. Nosta uunipellille. Voit myös nostaa varovasti leivinpaperin ja taikinalevyn metalliseen piirakkavuokaan niin, että reunoille tulee korkeutta 1-2 cm.

Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla. Anna pohjan jäähtyä ja nosta se varovasti isolle tasaiselle kakkulautaselle. Kostuta levyä esim. vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä pinnalle jäiset marjat.

Kuumenna pienessä kattilassa 2 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita kunnes kaikki sokeri on liuennut. Anna jäähtyä 3-4 minuuttia.

Lusikoi sen jälkeen hyytelöliemi tasaisesti jäisten marjojen päälle. Jos liemi ei hyydy heti marjojen pinnoille, odota vielä hetki. Jos se taas hyytelöityy liian nopeasti, pidä kattilaa hetki levyllä, niin liemi muuttuu juoksevammaksi.

Anna tortun mehustua 1-2 tuntia. Torttu maistuu sellaisenaan tai esim. vaniljasokerilla maustetun kevytranskankerman kanssa.

Jos hyytelösokeria ei ole saatavilla, valmista sokerilla makeutettu 3 dl:n vesikiisseli (perunajauhoilla) ja kaada kiisseli lämpimänä jäisten marjojen päälle. Neljän hengen annos syntyy puolitetusta määrästä aineita.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)