Kesäkurpitsa-kanapyörykät ja fetakastike

Kesäkurpitsa kanapyörykät ja fetasalaatti
1 t 5 min, josta valmisteluaika 35 min

Mahtavat kanapullat maistuvat mintulta. Suuntuntumaa tuovat japanilaiset pankojauhot, joita löydät kaupasta etnisten ruokatavaroiden hyllystä. Piristeeksi pyöryköille ja kauraiselle rakettipastalle valmistuu vaivatta rouhean vinegretin oloinen feta-juustokastike.
 

4:lle
1keskikokoinen kesäkurpitsa
suolaa ja mustapippuria
1pieni sipuli
dlpankojauhoja
tai Myllyn Paras Korppujauhoja
½-1dltuoretta yrttisilppua, esim. oregano
2tljuustokuminaa
1tlchilijauhetta
1tlsuolaa
1tlsuolaa
700gbroilerijauhelihaa
1ruukku minttua, lehdet hienonnettuna
oliiviöljyä pyöryköiden penslaamiseen
1psMyllyn Paras Kaura Raketti Spagettia
Kastikkeeseen:
1pieni salottisipuli hienonnettuna
½dloliiviöljyä
1sitruunan mehu
150gfeta-juustoa

Valmistusohje

  1. Raasta kesäkurpitsa ja sipuli kulhoon raastimen karkealla terällä.

  2. Lisää kulhoon pankojauhot, kumina, chili ja suola. Sekoita. Lisää jauheliha ja minttu. Sekoita käsin niin, että kaikki ainekset levittäytyvät massaan tasaisesti.

  3. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pullia (koko on vapaa) ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Penslaa pyörykät oliiviöljyllä.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pyörykät ovat kypsiä ja ruskistuneet. Voit samalla vaivalla kypsytellä uunissa lisukkeeksi viipaloitua kesäkurpitsaa.

  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kun pyörykät alkavat olla kypsiä

  6. Sekoita pienessä kulhossa kastikkeeksi hienonnettu salotti, oliiviöljy, sitruunamehu ja feta. Mausta mustapippurilla, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  7. Tarjoa pyörykät ja pasta feta-kastikkeen kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)