Kaurakeksikakku hiutaleista

Kaurakeksikakku hiutaleista
noin 10:lle
Kaurakeksipohjat:
125gsulatettua voita
dlhunajaa (tai tummaa sokeria)
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlsoodaa
½-1dlkermaa (mikäli käytät hunajaa, ½ dl kermaa riittää)
Täyte:
5dlpuolukoita, karpaloita, lakkoja tai mansikoita
3-4dlkermaa
1-2dljogurttia tai rahkaa
½dlhunajaa tai sokeria
1tlvaniljasokeria
Kostutukseen:
dlmaitoa
1tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja, joita täytteessä ja luonnon yrttejä

Valmistusohje

Kaurakeksipohjia varten sekoita kuivat aineet voisulaan ja sulatettuun tai juoksevaan hunajaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Jaa taikina uunipellille leivinpaperille kolmeksi ohueksi, halkaisijaltaan 18-20 cm, pyöreäksi kakkupohjaksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min kauniin ruskeaksi. Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan jogurtti tai rahka ja mausta sopivaksi. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita kaurakeksipohjalle rahkaseosta ja marjoja, laita toinen levy päälle. Kostuta se ja levitä siihen taas rahkaa ja marjoja ja sitten kolmas levy ja kostuta sekin. Levitä päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja luonnon yrtein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

maistuu niin hyvälle että..