Kauraisat mustaherukka-tartaletit

Naistenpäivähaaste-Anette-Simoska
1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min

Someleipurimme Anette taikoi Myllyn Parhaan pyöreästä kauramurotaikinasta ja Oatgoods vadelma-mustaherukkamyslistä vastustamattomat mustaherukka-tartaletit.

Naistenpäivän inspiroimasta reseptistä saat yhteensä 20 pientä leivosta

n. 20 kpl
Pohja:
1kpl
2dlOATGOODS Mysli Vadelma-mustaherukka 300 g
Voiteluun ja jauhotukseen:
voita
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita vehnäjauhoja
Mustaherukka-curd:
5kplkananmunan keltuaista
100ghuoneenlämpöistä voita
1 ½dlsokeria
2dlmustaherukkamehua
½tlsitruunamehua
Marenki:
6kplkananmunan valkuaista
1 ¾ dlsokeria

Valmistusohje

Pohja:

1. Sulata taikina sopivan pehmeäksi ja sekoita mysli sen joukkoon.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pienet piirakkavuoat.

3. Painele taikina vuokiin ja laita noin 10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.

4. Ota vuoat pakastimesta ja paista uunin keskitasolla n. 10–12 minuuttia.

5. Anna jäähtyä.

 

Mustaherukka-curd:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Lisää keltuaiset yksitellen ja välillä sekoittaen.

2. Lisää mustaherukka- ja sitruunamehu ja sekoita.

3. Kuumenna seosta kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos sakeutuu.

4. Jäähdytä ennen leivosten täyttöä.

 

Marenki:

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri samalla sekoittaen.

2. Vatkaa seosta vielä muutama minuutti. Marenki on valmista, kun se ei käännettäessä tipahda kulhosta.

3. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota ruusuja leivosten päälle.

4. Paahda marenkia oman makusi mukaan.

 

Koristelu: Halutessasi voit koristella leivokset syötävillä kultalehdillä.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)