Someleipurimme Anette taikoi Myllyn Parhaan pyöreästä kauramurotaikinasta vastustamattomat mustaherukka-tartaletit.

Naistenpäivän inspiroimasta reseptistä saat yhteensä 20 pientä leivosta

Ainekset n. 20 kpl annosta

Pohja:
2
dl
Itse tehtyä kauragranolaa (Löydät linkin valmistusohjeista)
Voiteluun ja jauhotukseen:
voita
Mustaherukka-curd:
5
kpl
kananmunan keltuaista
100
g
huoneenlämpöistä voita
1 ½
dl
sokeria
2
dl
mustaherukkamehua
½
tl
sitruunamehua
Marenki:
6
kpl
kananmunan valkuaista
1 ¾
dl
sokeria

Ohje

Pohja:

  1. Sulata taikina sopivan pehmeäksi ja sekoita Itse tehty kauragranola sen joukkoon.

  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pienet piirakkavuoat.

  3. Painele taikina vuokiin ja laita noin 10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.

  4. Ota vuoat pakastimesta ja paista uunin keskitasolla n. 10–12 minuuttia.

  5. Anna jäähtyä.

 

Mustaherukka-curd:

  1.  Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Lisää keltuaiset yksitellen ja välillä sekoittaen.

  2.  Lisää mustaherukka- ja sitruunamehu ja sekoita.

  3.  Kuumenna seosta kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos sakeutuu.

  4. Jäähdytä ennen leivosten täyttöä.

 

Marenki:

  1.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri samalla sekoittaen.

  2. Vatkaa seosta vielä muutama minuutti. Marenki on valmista, kun se ei käännettäessä tipahda kulhosta.

  3.  Laita marenki pursotinpussiin ja pursota ruusuja leivosten päälle.

  4. Paahda marenkia oman makusi mukaan.

Koristelu: Halutessasi voit koristella leivokset syötävillä kultalehdillä.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.