Kaura-Lakkatrifle

Kaura-Lakkatrifle

Pyhäinpäiväksi ihana kaurainen ”jälkiruokaleivos” on kaurainen trifle. Trifle on jälkiruokakakku, joka kootaan annosmaljaan. Voit tehdä triflen yhteen isoon annosmaljaan tai useampaan pienempään. Kauramurotaikinakekseistä murustettu pohja antaa mukavan rapsakan rakenteen triflelle.

Katso video ohjeen alta, kuinka trifleä valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä. Korvaa videolla käytetty Kauramurotaikina Pyöreällä Kauramurotaikinalla.

6:lle
Pohjalle:
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Väliin:
n.4dllakkoja
(2rkllakkalikööriä)
Välikerrosvaahto:
1tlkkevyt kuohukermaa (2½ dl)
3dlMyllyn Paras Kauramannapuuroa
1dlmantelilastuja
1rklvaniljasokeria
2-3rkltummaa sokeria
Päälle:
lakkoja
sitruunamelissan lehtiä
mantelilastuja
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Valmistusohje

Sulata Kauramurotaikina ja leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Pyöritä suikaleet tangoiksi, niihin saa jäädä hieman kierrettä. Paista pitkät suikaleet sellaisenaan leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Pätki osa tikuista annosmaljojen tai juomalasien pohjalle. Laita päälle kerros lakkoja. Valmista kauramannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää puuroon mantelilastut ja sokerit, jäähdytä. Vatkaa sillä aikaa kerma erikseen vaahdoksi. Lisää 3 dl:aan jäähtynyttä puuroa kermavaahto varovasti sekoittaen. Jaa vaahtoa annoskulhoihin marjasurvoksen päälle. Koristele marjoin sekä keksitikuin.

VINKKI: Mausta lakat liköörillä, niin saat lisää makua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Yli 40 vuotta sitten olin Englannissa, Harrogatessa, töissä hotellissa. Siellä usein tarjottiin tätä jälkiruokaa.