Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
100
g
katkarapuja (valutettuna)
1
(oranssi) paprika kuutioina
1
dl
parmesaani- tai emmental-juustoraastetta
2
munaa
1
dl
(laktoositonta) smetanaa tms.
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
tilli-maustetta (tuoretta hieman enemmän)
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
sitruunapippuria

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä sille sulatetut ja valutetut katkaravut ja paprikakuutiot. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada rapujen päälle.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Myös savukala tai graavilohi sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.