Kasvisgallette

1 | kpl | Myllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g) |
Täyte: | ||
1 | pieni kesäkurpitsa | |
1 | sipuli tai punasipuli | |
50 | g | pinaatinlehtiä |
1 | tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | ||
150 | g | ricottaa |
50 | g | parmesaania |
½ | ruukkua | lehtipersiljaa |
10 | basilikanlehteä | |
1 | tl | timjaminlehtiä |
1 | rkl | oliiviöljyä |
Valmistusohje
Siirrä taikina leivinpaperin päälle sulamaan.
Viipaloi pesty kesäkurpitsa, kuori ja viipaloi sipuli, huuhtaise pinaatinlehdet. Siirrä kasvikset kulhoon, ripottele suola ja mustapippuri päälle, sekoita ja anna kasvisten raakakypsyä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Kaada kasvikset siivilään valumaan.
Kauli sulanut, huoneenlämpöinen taikina halkaisijaltaan noin 35 cm:n. Leikkaa piirakkataikinan reunaan 3 cm:n viillot 3–4 cm välein. Levitä ricotta taikinan keskelle viiltoihin asti, ripottele karkeaksi raastettu parmesaani ja yrttien lehdet juustojen päälle. Levitä kasvikset ja taita reuna kasvisten päälle.
Vedä gallette leivinpapereineen uunipellille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Valuta tilkka oliiviöljyä piiraan päälle uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lämpimänä.
Kommentoi reseptiä