Karamellisoitu sipuli-briepalmier

Karamellisoitu sipuli-briepalmier

Lue lisää reseptistä Madame Millefeuillen blogikirjoituksesta.

noin 100 kpl
2sipulia
50gvoita
2rklfariinisokeria
2tlbalsamicoa
100gbriejuustoa (paino ilman kuorta)
2tltimjamia
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä
1muna
2tlvettä

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Ota pieni kattila tai paistinpannu ja kuullota sipuli voissa. Lisää etikka sekä sokeri ja hauduta keskilämmöllä silloin tällöin sekoittaen kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Mikäli massa tuntuu kuivalta ja tarttuu pohjaan, voit lisätä pienen lorauksen vettä joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu timjami ja anna jäähtyä.

Poista juustosta kuori ja pehmennä juustomassa kulhossa sekoittaen.

Ota voitaikinalevyt pakkasesta ja erottele levyt toisistaan. Kaulitse levy jauhotetulla alustalla 20-25 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Levitä ohut kerros juustomassaa levylle ja sen jälkeen ohut kerros karamellisoitua sipulia. Taita molemmat sivut pituussuunnassa siten, että ne kohtaavat keskellä. Käännä vielä kerran pituussuunnassa päällekkäin. Laita pötkö hetkeksi pakastimeen odottamaan leikkausta, noin 15 min, mikäli taikina tuntuu yhtään pehmeältä.

Leikkaa terävällä veitsellä noin 1-1,5 cm paksuja viipaleita. Nosta pellille leikkauspinta ylöspäin ja litistä hieman päältäpäin.

Riko muna kulhoon ja lisää vesi. Sekoita huolellisesti. Voitele palmierit ja paista uunissa 220 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta kauniin vaaleanruskea. Mikäli et tarjoile näitä heti, voit lyhentää paistoaikaa ja lämmittää uudelleen uunissa juuri ennen tarjoilua.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä näistä myös pieniä juusto-sipuli täytteisiä kuppeja. Tällöin kaulitse taikinalevy noin 0,5 paksuiseksi ja leikkaa siitä muotilla ympyröitä. Jätä pohjaa varten täysi ympyrä ja leikkaa muista yhtä kokoa pienemmällä muotilla sisus pois. Voitele pohja vedellä ja aseta reunus pohjan päälle. Voitele jälleen reunuksen pinta vedellä ja aseta toinen reunarinkula sen päälle. Jatka näin kunnes jokaisessa kupissa on yhteensä 3-4 reunarinkulaa päällekkäin. Varo voitelemasta sivuja, koska voitaikinan kerrokset eivät pääse tällöin vapaasti kohoamaan ja kupit jäävät latteiksi. Täytä kupit sipulimassalla pohjalle ja laita juustomassaa päälle. Paista uunissa 200-220 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pinta kauniin kullanruskea.

Reunuksien sisäympyrät voit paistaa myös uunissa. Voit ripotella päälle hieman raastettua juustoa ja tarjoilla ne esim. krutonkien sijaan salaatissa tai sellaisenaan pikkunaposteltavana. Tällöin voit laittaa jokaisen päälle pienen hillosilmän.

Karamellisoitu sipuli-briepalmier

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)