Karamelli-omena-kauracookies

Karamelli-omena-kauracookies
9-12 kpl isoja (10 cm)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
50gkermakaramelleja (esim. Fazer Omar)
50gpekaani-pähkinää
1isoomena
1-2rklsitruunamehua
Päälle:
150gtomusokeria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan vajaa tuntia ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.

Pilko karamellit pieniksi kuutioiksi ja rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuutioi myös omena pieniksi kuutioiksi kippoon, jossa on sitruunamehua. Se estää omankuutioiden tummumisen. Sekoita kaikki pilkotut palaset sulaneen taikinan joukkoon. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

Leivo taikinasta 9-12 isohkoa palloa ja laita ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä pallot käsin isoiksi (halkaisija n. 10 cm) ja n. 1 cm paksuiksi cookieiksi. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sihtaa kypsien jäähtyneiden kauracookiesin päälle tomusokeria.

VINKKI: Voit laittaa kermakaramellien tilalle valkosuklaata tai valkosuklaa-karamelleja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Miten ihania cookieita näistä tulikaan.Helppo tehdä,lapsetkin tykkäsivät olla mukana. Puolet paketoitiin lahjaksi ja toinen puoli meni melkein samantien kahvihetken kanssa.Nam. Maria