Italialaishenkinen herkkuohratto vakaana perustanaan kaikki italialaisen soffriton elementit: porkkana, sipuli ja selleri. Se juttu tässä annoksessa on pirtsakan raikas kastike, jota voit vielä halutessasi parannella ripottelemalla mukaan raastettua parmesaania.

Ainekset 4:lle annosta

2
broilerin reisipalaa suupaloiksi leikattuna
2
rkl
oliiviöljyä
2
porkkanaa pieneksi kuutioituna
2
lehtisellerin vartta pieneksi kuutioituna
1
iso sipuli pieneksi kuutioituna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2
dl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
8
dl
kanalientä
Kastike:
iso kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
puolikkaan sitruunan mehu
1
tl
raastettua sitruunan kuorta
1
rkl
kapriksia

Ohje

  1. Kuumenna öljy keskilämmöllä laakealla paistinpannulla. Lisää liha ja paista noin 5 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua.
  2. Lisää mukaan porkkana, selleri ja sipuli. Paista välillä sekoittaen, kunnes vihannekset alkavat hieman pehmentyä. Lisää valkosipuli ja ohrasuurimot. Sekoita ja kaada päälle kanaliemi. Peitä kannella ja anna hautua välillä sekoittaen noin 40-60 minuuttia.
  3. Ohran kypsyessä surauta kaikki kastikeainekset yhteen sauvasekoittimella.
  4. Jaa puuro lautasille ja viimeistele yrttikastikkeella.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.