Kalkkunasalaatti

Myllyn Paras
4-6:lle
2-3dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
vettä
1kanaliemikuutio
n.250gkypsää kalkkunanlihaa (uunissa kypsytettyä, savustettua tai pannulla paistettuja ja maustettuja kalkkunasuikaleita)
1pieni punasipuli
2päärynää
2satsumaa (tai 1 appelsiini)
½kurkkua
pari sellerinvartta
12-14tummaa viinirypälettä
n.½dlpähkinöitä rouheena
Kastike:
2rklviinietikkaa
½dlpäärynä- tai omenamehua
½dlrypsiöljyä
sitruuna- tai mustapippuria
ripaus suolaa ja sokeria
hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Keitä makaronit kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan,
valuta ja kaada laakeahkoon kulhoon. Sekoita kastike, kaada se makaronin päälle
ja sekoita. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja lisää myös se makaronien
joukkoon.

Paloittele kalkkuna, kuutioi kuoritut päärynät, sitrushedelmät ja viipaloi varsiselleri ohueksi. Puolita tummat viinirypäleet ja
poista halutessasi siemenet. Kun pasta on jäähtynyt, sekoita loput aineet ja
tarkista salaatin maku.

VINKKI: Voit käyttää salaattiin myös
kinkkua, mausta kastike silloin joulusinapilla ja vaihda sitrushedelmä
happoiseksi omenaksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tämä salaatti on ehdottomasti yksi parhaimmista. Pieniä muutoksia ajan kanssa on rutinoitunut tekemään, rouheisten pähkinöiden sijaan puoli pussia (pieni) suolapähkinöitä tekee tästä taivaallisen.