Ainekset 4-6:lle annosta

vettä
1
kanaliemikuutio
n.250
g
kypsää kalkkunanlihaa (uunissa kypsytettyä, savustettua tai pannulla paistettuja ja maustettuja kalkkunasuikaleita)
1
pieni punasipuli
2
päärynää
2
satsumaa (tai 1 appelsiini)
½
kurkkua
pari sellerinvartta
12-14
tummaa viinirypälettä
n.½
dl
pähkinöitä rouheena
Kastike:
2
rkl
viinietikkaa
½
dl
päärynä- tai omenamehua
½
dl
rypsiöljyä
sitruuna- tai mustapippuria
ripaus suolaa ja sokeria
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Keitä makaronit kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kaada laakeahkoon kulhoon. Sekoita kastike, kaada se makaronin päälle ja sekoita.
  2. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja lisää myös se makaronien joukkoon.
  3. Paloittele kalkkuna, kuutioi kuoritut päärynät, sitrushedelmät ja viipaloi varsiselleri ohueksi. Puolita tummat viinirypäleet ja poista halutessasi siemenet.
  4. Kun pasta on jäähtynyt, sekoita loput aineet ja tarkista salaatin maku.

VINKKI: Voit käyttää salaattiin myös kinkkua, mausta kastike silloin joulusinapilla ja vaihda sitrushedelmä happoiseksi omenaksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.