Haettu sivustolta 1.5.2025
Ainekset 4:lle annosta
Kalakääryleet:
4
kalafileetä (400-500 g, esim. kuhaa, siikaa tai pakastekalaa)
1
rkl
raastettua sitruunan- tai limekuorta
1
rkl
sitruuna- tai limemehua
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
hienonnettua persiljaa
Kastike:
½-1
purjoa
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
kurkumaa
½-1
tl
currya
¼-½
tl
suolaa
1
prk
kookosmaitoa (iso prk, n. 4 dl)
tilkka sitruuna- tai limemehua
vähän sitruunan kuorta
Lisäkeriisi:
3
dl
basmatiriisiä
8
dl
vettä
½
tl
suolaa
Ohje
- Pese sitruuna tai lime hyvin ja raasta kuorta n. 1 rkl. Levitä kalafileet voipaperin päälle työlaudalle ja mausta ne sitruuna- tai limemehulla, suolalla, pippurilla, raastetulla kuorella ja hienonnetulla persiljalla. Kiedo rullalle kapeammasta päästä aloittaen ja kiinnitä tikulla.
- Nosta rullat pieneen vuokaan, lorauta pohjalle ½ dl kookosmaitoa ja kypsennä 180-200-asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.
- Leikkaa huuhdottu purjo ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon kurkuma ja curry, kiehauta. Kaada sekaan kookosmaito ja anna kiehua hetken aikaa. Mausta lopuksi sitruuna- tai limemehulla ja kuorella ja lisää joukkoon kalojen haudutusliemi. Tarkista maku.
- Lisää basmatiriisi kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen runsaat 10 min. eli kunnes neste on imeytynyt riisiin. Tarjoa kalarullat kastikkeen ja juuri keitetyn riisin kera.
VINKKI: Voit halutessasi suurustaa kastikkeen 1-1½ ruokalusikallisella Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja (lisää jauhot kuullottuneiden purjoviipaleiden joukkoon ja anna kiehahtaa ennen kookosmaidon lisäystä).
Resepti:
Kati Nappa
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua