Kaali-omenapaistos kaura-kookosmurulla

Kaali-omenapaistos kaura-kookosmurulla
  • Kaalilla, sipuleilla ja fenkolilla höystetty omenapaistos on suolainen muunnos klassikkojälkiruoasta, jossa omenalohkot kuorrutetaan uunissa kauraseoksella.
  • Kuorrutettu kaali-omenapaistos sopii hyvin kasvis-pääruoaksi tai iltapalaksi.
  • Tässä suolaisessa paistoksessa kauramuruseos saa makunsa kookosöljystä, joka sopii hyvin paistoksen fenkolien, sipulien ja chilin makumaailmaan.
  • Mikäli kookosöljyä ei ole, voit käyttää kasvismargariinia.
  • Hunajan makeus korostaa mukavasti muuten suolaista ruokaa.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
noin 6:lle
Paistos:
1kukkakaali
1parsakaali
1fenkoli
2punasipulia
1valkosipulin kaikki kynnet
2-3omenaa
1rkutuoretta korianteria tai 1–2 tl kuivattua korianteria
1tlrouhittua mustapippuria
1tlchilirouhetta tai -lastuja
150gkookosöljyä (2dl)
4-5rklhunajaa
5dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Lisäksi:
kauraranskankermaa, mustapippuria tai chiliä

Valmistusohje

Lohko kaalit, fenkoli, sipulit ja yhden valkosipulin kaikki kynnet sekä omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele sekaan mausteita.

Sulata kookosöljy ja hunaja varovaisesti nestemäiseksi, sekoita tähän hiutaleet ja jauhot.  Levitä seos kasvislohkojen päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia kauniin väriseksi tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).

Tarjoile maustetun ranskankerman kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)