Jyväinen leipä

Jyväinen leipä
noin 2 leipää

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä (2 dl:sta tulee n. 5 dl). Lämmitä vesi ja viili kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, sokeri, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta leipiä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leivät. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin/jogurtin kanssa (myslin tapaan).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)