Ainekset noin 2 leipää annosta

3
dl
vettä
1
tlk
viiliä (200 g)
50
g
hiivaa
2-3
tl
suolaa
0,5
rkl
sokeria
30
g
öljyä
n.5
dl
keitettyjä kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä (2 dl:sta tulee n. 5 dl).
  2. Lämmitä vesi ja viili kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, sokeri, kypsät suurimot sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta leipiä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leivät. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi.

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esim. salaatteihin tai viilin/jogurtin kanssa (myslin tapaan).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.