Juhannuspizza

Juhannuspizza
1 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t

Voit paistaa nämä kesäiset pizzat grillialustalla grillissä tai uunissa, riippuen juhannussäästä.

Löysä taikina takaa kuohkean kohoamisen hiivataikinalle, lisää loput ½ dl jauhoja vasta kohotuksen jälkeen tarvittaessa.

Mikäli mökillä ei ole kaulinta, käytä sen tilalla esimerkiksi mehu- tai viinipulloa.

Hyvän pizzan pohja on mahdollisimman ohut, eikä täytteitä ole liikaa.

2 isoa pizzaa
Pizzapohja:
2dlvettä
15ghiivaa (⅓ pkt)
(1tlsuolaa)
2rklöljyä
n. 4½dlMyllyn Paras Pizzajauhoja tai Durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike:
1rkloliiviöljyä
2valkosipulinkynttä
2kesäsipulia varsineen
150gkirsikkatomaatteja
½rkutuoretta basilikaa
100gtomaattipyreetä
½tlsuolaa
1tlsokeria
Päälle uuniin:
n. 80gohuita pepperonisalamiviipaleita
100gmozzarellajuustoraastetta
2tlpizzamaustetta
Lisäksi uuniin lopussa:
200gbuffalomozzarellaa
Tuoreet päällysteet:
30grucolaa
½rkutuoretta basilikaa
100gkirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola (jos käytät durumvehnäjauhoja) ja öljy. Sekoita joukkoon 4 dl jauhoja ja vaivaa huolella pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Painele taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa taikinan joukkoon tarvittaessa vielä noin ½ dl jauhoja. Levitä taikina ohuiksi levyiksi kahdelle öljytylle pizzakivelle tai uunipellille öljytyin käsin tai kaulinta apuna käyttäen. Anna pohjien kohota noin 20 minuuttia.

Valmista pizzan kohotessa tomaatti-sipuliseos: hienonna valkosipulit, viipaloi kesäsipulit varsineen, leikkaa pienet tomaatit neljään osaan sekä silppua basilika. Paista nämä muurikka- tai paistinpannulla tomaattipyreen ja mausteiden kanssa nopeasti (5 minuuttia).

Levitä pohjan päälle valmistamaasi tomaatti-sipuliseosta, salamia, juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista pizzoja kuumassa grillissä tai vähintään 250-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Revi paistamisen loppuvaiheessa pizzan päälle buffalomozzarellaa paloina ja paista pizzaa 1 minuutin ajan nopeasti niin, että juusto lämpenee. Mikäli teet uunissa, laita pelti toiseksi ylimmälle tasolle loppupaiston ajaksi. Lisää kypsän pizzan päälle tuoretäytteet ja tarjoile pizza heti kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)