Jouluomena-kanelikreemileivos

Joulu aleksanteri
50 min, josta valmisteluaika 20 min

Perinteinen omenaleivos saa mehevän täytteen kanelikreemistä. Päällimmäinen taikinakerros on helppo koristella piparkakkumuottien avulla näyttäväksi.

n. 12 kpl
2pktMyllyn Paras Voitaikinaa 500 g
1kananmuna voiteluun
täyte:
2prkValion kanelikreemiä
200gomenahilloa

Valmistusohje

  1. Kauli voitaikinasta kaksi noin 3-5 mm:n paksuista uunipellin kokoista levyä.

  2. Nosta kaulitut levyt leivinpaperin päälle. Pistele toisen taikinalevyn pintaan mieleisiäsi kuvioita vaikkapa pienellä piparkakkumuotilla.

  3. Voitele taikinoiden pinnat kananmunalla ja pidä kylmässä, kunnes taikinat ovat viilentyneet kunnolla.

  4. Paista voitaikinalevyjä 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Sivele ehjä taikinalevy omenahillolla ja kanelikreemillä.  Nosta kuvioitu taikinalevy täytteen päälle. Leikkaa herkku 2 cm x 6 cm kokoisiksi paloiksi ja tarjoa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)