Joulun pienet leivokset

Joulun pienet leivokset
1 t 10 min, josta valmisteluaika 30 min
n. 40 kpl
Leivokset:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina (500 g)
tai Myllyn Paras Vaalea Piparitaikina (500 g)
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150gluumumarmeladia
150gmustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladia
Pinnalle:
200gtummaa suklaata
200gvalkoista suklaata
nonparelleja

Valmistusohje

Ota taikinat sulamaan levyt erilleen. Leivo piparitaikinasta kaksi n. 3 mm paksua levyä. Levitä toisen päälle n. ½ cm kerros mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladia ja toisen päälle luumumarmeladia. Aseta marmeladin päälle lehtevät taikinalevyt vierekkäin. Leikkaa tästä kerroslevystä terävällä veitsellä 4 x 4 cm neliöitä ja aseta ne väljästi leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

Valmista puolet tummia ja puolet vaaleita pikkuleivoksia. Sulata ensin tumma suklaa teräskipossa vesihauteessa. Kasta luumumarmeladitäytteiset leivokset sulaan suklaaseen. Tee tämän jälkeen samoin mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladitäytteiset leivoksille, mutta kasta nämä sulaan valkosuklaaseen. Koristele molemmat leivokset välittömästi nonparellein. Säilytä leivokset viileässä.

Vinkki: Voit valmistaa neliönmuotoisten leivosten sijasta pieniä sydämenmuotoisia tai pyöreitä leivoksia käyttäen muotteja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)