Joulun pienet leivokset

Leivokset: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g) |
tai Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina (500 g) | ||
tai Myllyn Paras Vaalea Piparitaikina (500 g) | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) |
tai Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) | ||
Täyte: | ||
150 | g | luumumarmeladia |
150 | g | mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladia |
Pinnalle: | ||
200 | g | tummaa suklaata |
200 | g | valkoista suklaata |
nonparelleja |
Valmistusohje
Ota taikinat sulamaan levyt erilleen. Leivo piparitaikinasta kaksi n. 3 mm paksua levyä. Levitä toisen päälle n. ½ cm kerros mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladia ja toisen päälle luumumarmeladia. Aseta marmeladin päälle lehtevät taikinalevyt vierekkäin. Leikkaa tästä kerroslevystä terävällä veitsellä 4 x 4 cm neliöitä ja aseta ne väljästi leivinpaperille uunipellille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.
Valmista puolet tummia ja puolet vaaleita pikkuleivoksia. Sulata ensin tumma suklaa teräskipossa vesihauteessa. Kasta luumumarmeladitäytteiset leivokset sulaan suklaaseen. Tee tämän jälkeen samoin mustikka- tai puolukka-kirsikkamarmeladitäytteiset leivoksille, mutta kasta nämä sulaan valkosuklaaseen. Koristele molemmat leivokset välittömästi nonparellein. Säilytä leivokset viileässä.
Vinkki: Voit valmistaa neliönmuotoisten leivosten sijasta pieniä sydämenmuotoisia tai pyöreitä leivoksia käyttäen muotteja.
Kommentoi reseptiä