Joulun juustokakku on kauniin punainen. Piparkakun makuinen pohja, valkosuklainen täyte ja karpalot tai puolukat ovat vastustamaton yhdistelmä! Reilunkokoisesta juustokakusta riittää noin kymmenelle vieraalle.

Jos joulu on sinulle kiireistä aikaa eikä hetkeä jälkiruoan tekemiseen tunnu löytyvän, kokeile superhelppoa ja suosittua suklaapohjaista juustokakkuamme! Kun koristelet kakun esimerkiksi granaattiomenan siemenillä tai puolukoilla, kakku on mitä sopivin jouluaterian päätös tai jouluisen kahvipöydän kuningatar.

Ainekset halkaisija n. 22 cm, noin 10 annosta

Kakkupohja:
125
g
kookosöljyä (tai voita)
1
tl
jauhettua inkivääriä
Täyte:
4
liivatelehteä
1
rkl
vettä
100
g
valkosuklaata
2-2½
dl
vaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
200
g
valkosuklaarahkaa (1 tlk)
Päälle:
1+1
dl
puolukkamehua tai muuta punaista vahvaa mehua
3
liivatelehteä
5
dl
karpaloita tai puolukoita

Ohje

  1. Murskaa piparit monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva mikroaaltouunissa tai kattilassa ja lisää piparimurska siihen. Vuoraa irtoreunaisen torttuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele pipariseos tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. 

  2. Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 10 min. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja lisää 1 rkl vettä, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikroaaltouunissa lasissa tai liedellä kattilassa, älä keitä. Anna hieman jäähtyä.

  3. Sulata valkosuklaa paloina vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa 30 s. kerrallaan välillä sekoittaen. Jos suklaasta tulee kokkareista, lisää 1-2 tl (kookos)öljyä. Anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen. Lisää vaahtoon vatkaten rahka. Yhdistä liivateseos ja sula suklaa lämpiminä. Kaada seos nauhana samalla sekoittaen varovasti vaahtoon. Seos saa siis olla mahdollisimman jäähtynyttä, mutta ei hyytynyttä.

  4. Kaada juustokakun täyte heti piparipohjalle. Hyydytä jääkaapissa ainakin 2 tuntia. Liota marjahyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne 1 dl:n vahvan puolukka- tai marjamehun kanssa kiehuvaksi mikrossa lasissa tai kattilassa, älä keitä. Lisää joukkoon 1 dl kylmää mehua tai vettä, anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöön.

  5. Levitä karpalot tai puolukat juustotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Valele liivatehyytelö päälle niin, että marjat peittyvät. Anna kakun hyytyä vähintään seuraavaan päivään.

  6. Irrota juustokakku vuoasta: valele ensin reunoja varovasti kuumalla vedellä hetki, jotta kakku irtoaa vuoasta kauniisti.

VINKKI: Joko olet kokeillut toista joulunpunaista kakkua, glögi-juustokakkua?

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.