Joulukakku

Joulukakku

Joulukakku on erittäin tyylikäs tarjottava joulupöytään. Piparkakun makuinen pohja, valkosuklainen täyte ja puolukat ovat vastustamaton yhdistelmä! Reilunkokoisesta kakusta riittää noin kymmenelle vieraalle.

Jos joulu on sinulle hyvin kiireistä aikaa, eikä hetkeä jälkiruoan tekemiseen tunnu löytyvän, kokeile superhelppoa ja suosittua suklaapohjaista juustokakkuamme! Kun koristelet kakun esimerkiksi granaattiomenan siemenillä tai puolukoilla, kakku on mitä sopivin jouluaterian päätös tai joulunajan kahvipöydän kuningatar.

 

noin 10:lle, halkaisija n. 22 cm
Kakkupohja:
200gpipareita, jotka on leivottu Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinasta
tai Laktoositon Piparitaikinasta
125gkookosöljyä (tai voita)
1tljauhettua inkivääriä
Täyte:
4liivatelehteä
1rklvettä
100gvalkosuklaata
2-2½dlvaahtoutuvaa kermaa (1 tlk)
200gvalkosuklaarahkaa (1 tlk)
Päälle:
1+1dlpuolukkamehua tai muuta punaista vahvaa mehua
3liivatelehteä
5dlpuolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

Murskaa piparit monitoimikoneella tai voit murskata piparit myös muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva mikroaaltouunissa tai kattilassa ja lisää piparimurska siihen. Vuoraa irtoreunaisen torttuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele pipariseos tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. 

Pehmennä liivatteita liottamalla niitä kylmässä vedessä 10 min. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja lisää 1 rkl vettä, kuumenna nopeasti kiehuvaksi mikroaaltouunissa lasissa tai liedellä kattilassa, älä keitä. Anna hieman jäähtyä.

Sulata valkosuklaa paloina vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa 30 s kerrallaan välillä sekoittaen. Jos suklaa näyttää kokkaroituvan, lisää 1-2 tl (kookos)öljyä. Anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen. Lisää vaahtoon vatkaten rahka. Yhdistä liivateseos ja sula suklaa lämpiminä. Kaada seos nauhana samalla sekoittaen varovasti vaahtoon. Seos saa siis olla mahdollisimman jäähtynyttä, mutta ei hyytynyttä.

Kaada täyte heti piparipohjalle. Hyydytä jääkaapissa ainakin 2 tuntia. Liota marjahyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne 1 dl:n vahvan puolukka- tai marjamehun kanssa kiehuvaksi mikrossa lasissa tai kattilassa, älä keitä. Lisää joukkoon 1 dl kylmää mehua tai vettä, anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöön.

Levitä marjat juustotäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Valele liivatehyytelö päälle niin, että marjat peittyvät. Anna kakun hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Kun irrotat kakkua vuoasta, valele reunoja varovasti kuumalla vedellä hetki, jotta kakku irtoaa vuoasta kauniisti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Tästä tuli todella kaunis ja herkullinen kakku, ei ollut liian makea ☺ En löytänyt valkosuklaarahkaa kaupasta, mutta hyvin kävi vaniljarahkakin. Jätin myös inkiväärin pohjasta pois, kun sitä ei maustekaapissa ollutkaan. Kiitos hyvästä reseptistä, sopii värinsäkin puolesta hyvin joulupöytään.
Kakusta tuli oikein herkullinen. Tekemänne mallikakku on erityisen kaunis, koska vuoka on ollut piparkakkureunainen.
Kakku näyttää tosi kauniilta ja varmaan hyvän makuinen, voiko kakun pakasta? Olisi kiva tehdä etukäteen odottamaan.
Kakun voi pakastaa. Hyytymisen jälkeen kakku laitetaan vuossaan mahdollisimman kylmään pakastimeen, jotta se jäätyy nopeasti. Jäädyttyään kakku irrotetaan vuoastaan ja laitetaan tukevalle alustalle ja tiiviiseen muoviseen pakastepussiin. Kakku sulatetaan hitaasti jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Juuri ajattelin, että tätä täytyy kokeilla gluteenittomista kekseistä tehtynä. Näyttää herkulliselta.
Gluteeniton versio, kiitos.
Gluteenittoman version saa kun käyttää pohjaan gluteenittomia piparkakkuja tai muita gluteenittomia keksejä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta