Isänpäivän Marenkiunelma

Isänpäivän Marenkiunelma

"Paljon olen monenlaisia kakkuja ja leivonnaisia tehnyt, mutta ei ole tämän
kakun voittanutta. Yksimielisesti ihmiset kehuvat tätä aivan erinomaisen
makuiseksi ja se on suosikkikakku sekä lasten ja miehen mielestä olipa juhlan
syy mikä tahansa. Marengin makeus ja hedelmien raikkaus yhdistyvät tässä aivan
loistavasti."

Pohja:
125gvoita
1dlsokeria
2kananmunan keltuaista
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlmaitoa
Marenkikuorrutus:
2kananmunan valkuaista
dlsokeria
Täyte:
1prkkuohu- tai vispikermaa (2 dl)
1prkmaitorahkaa (200 g)
n.3rklsokeria tai maun mukaan
1tlvaniljasokeria
pari tippaa appelsiiniaromia
1tlkpersikoita

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset
rasva-sokeri vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää myös keskenään
sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Öljyä leivinpaperi ja levitä pohjataikina
siihen ohuelti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten.
Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjan päälle. Laita päälle vielä
mantelilastuja ja paista pohjaa 175-asteessa n. 20 minuuttia kunnes se on
kauniinvaaleanruskea.

Anna pohjan jäähtyä ja vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka,
sokerit ja appelsiiniaromi. Kuutioi persikat pieneksi. Leikkaa pohjataikina
keskeltä kahtia ja irrota lastan avulla leivinpaperista ja nosta vadille. Levitä
kermatäyte ja hedelmät toiselle puoliskolle ja nosta toinen (marenkipuoli)
päälle. Sihtaa ennen tarjoilua kakun päälle tomusokeria ja koristele
mieleiseksi.

Resepti:
Tarja Kämäräinen, Oulu. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun voittajaresepti vuonna 2006.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Näyttää mahtavalta.
Näyttää hyvältä!
Mahtavia kakkuja!