Vältä kostukkeessa makeita nesteitä, kuten limsaa, sillä pohja itsessään on makea. Jos kakkua ei tarjoilla heti, kannattaa kostukkeena käyttää kivennäisvettä, joka ei pilaannu huoneenlämmössä.

Kakku kannattaa valmistaa tarjoilupäivänä ja säilyttää huoneenlämmössä, jolloin rakenne ja erityisesti pohjat ovat pehmeimmillään. Suklaapohja kovettuu viileässä, mikä vaikeuttaa leikkaamista.

Pohjat voi paistaa ja kostuttaa hyvissä ajoin, jotta kosteus ehtii tasoittua. Kakku kootaan kostutetuista pohjista.

Ainekset n. 12-15:lle annosta

Pohja (2 kpl):
200
g
tummaa suklaata rouheena
4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Kostutus:
1
dl
maitoa tai kivennäisvettä
Marenkivaahto:
5
valkuaista
dl
sokeria
pinkkiä pasta- tai geeliväriä
Täytteeseen tai tarjoiluun:
marjoja tai hedelmiä

Ohje

  1. Ota pakastetaikinat sulamaan huoneenlämpöön. Sekoita sulaneiden taikinalevyjen joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

  2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Sivele sisäreunan alaosaan öljyä. Painele toinen taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Pohja saa jäädä pehmeäksi. Paista toinen pohja samalla tavalla. Anna pohjien jäähtyä liinalla peitettynä.

  3. Pistele pohjiin reikiä haarukalla. Imeytä kostuketta sudin avulla. Kostuta erityisen huolellisesti reunaosat. Jos kakkua ei tarjoilla heti, kannattaa kostukkeena käyttää kivennäisvettä tai muuta nestettä, joka ei pilaannu huoneenlämmössä.

  4. Laita isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa valkuaiset ja sokeri reilun kokoiseen teräskulhoon, joka kuitenkin mahtuu kattilan sisään. Vaahdota valkuaisia kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia (kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta). Kulhon ei tarvitse välttämättä koskettaa vettä. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista muutamia minuutteja, jotta vaahto jäähtyy.

  5. Laita kostutettu pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle valkuaisvaahtoa (ja hedelmiä tai marjoja). Nosta päälle toinen pohja.

  6. Värjää loput marenkivaahdosta osittain pinkiksi kääntelemällä nuolijan avulla joukkoon pastaväriä. Älä sekoita liikaa, jotta vaahtoon jää selkeitä raitoja. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Peitä kakun pinta kauttaaltaan pursotetuilla ruusukkeilla.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.