Isänpäiväkakku parhaalle isälle

Myllyn Paras

"Kakku on hieman erilainen kuin tavallinen täytekakku. Omar-kuorrute on hyvä vaihtoehto tavalliselle kinuskikuorrutteelle. Toki kakkuun voi myös tehdä perinteisen kinuskin. Kakun voi tehdä etukäteen kuorrutusta lukuun ottamatta valmiiksi pakkaseen.Kuorruttamisen ja koristelun voi tehdä edellisenä iltana tai aamulla. Lapset voivat osallistua kakun valmistukseen yhdessä aikuisen kanssa. Täytettä voi muuttaa omalle isälle sopivaksi. Itse tehty leivonnainen on aina iloinen yllätys saajalleen ja tekee myösleipurit iloisiksi. Isänpäivä aamiaispöytään kuuluu kakku! Kakku on yksinkertainen valmistaa, mutta maistuu hyvälle ja on näyttävä. Idea on hauska ja hellyttävä: jokainen isä on lapselleen se kaikkein paras ja ansaitsee siksi rakkaudella tehdyn kultamitalin! :)"

noin 8-10:lle
Pohja:
4munaa
dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1dlperunajauhoja
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
TAI
1pktkaupan valmiita täytekakkupohjia
Kostutus:
kahvia, maitoa tai appelsiinimehua
Täyte:
2-3dlmarjoja tai 2 prk ananasta
kinuskikastiketta
2dlvaahtoutuvaa kermaa (tai kermaa ja vaniljakastiketta, yht 2 dl)
1prkvaniljatuorejuustoa
2pktDaim -suklaata murskattuna
Kuorrutus:
2psOmar -karkkeja
Koristeluun:
1karambola
sulatettua suklaata
kultapalloja

Valmistusohje

Tee pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota täytettä varten kerma (ja vaniljavaahto) ja lisää joukkoon tuorejuusto samalla vatkaten. Kostuta kakku ja levitä kakun pintaan kerros kinuskikastiketta. Lisää sitten ananasmurska tai marjat. Levitä päälle kerma-tuorejuustoseos sekä daim-murska. Täytä myös toinen väli näin. Nosta jääkaappiin ja valmista kuorrute: Poista karkeista paperit ja tee karkeista "pallo". Pehmitä mikrossa n. 30 sekunnin ajan. Kauli ohueksi levyksi kelmujen välissä ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat. Leikkaa karambolat ohuiksi viipaleiksi ja sulata suklaa kirjoitusta varten. Tee kakun keskelle 1 ja täytä se kultapalloilla. Koristele suklaalla ja karambolaviipaleilla.

Resepti:
Henna Pöllänen, Varkaus. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Ihan hyvä! Pitäisi kokeilla. On kyllä houkutteleva :)
Oli kyllä aika makea kakku meidän perheen makuun. Omar-kuorrutus oli tosi hyvä idea!
Kuorrutteesta tuli niin kovaa, että tarvitsi ihan kunnon puukon, jotta pystyi leikkaamaan. Muuten helppo ja simppeli resepti.
Kokeilin tätä tänään 8.11.2008 ja kiva tuli :)