Isänpäiväkakku on monessa kodissa isänpäivän tarjoilujen tärkein tarjottava. Myös lapset voivat osallistua isänpäiväkakun tekemiseen, jolloin leipomisesta tulee mukava yhteinen puuhahetki. Kokeile ja ihastu tähän isänpäivän herkulliseen kakkuun!

Kakku on hieman erilainen kuin tavallinen täytekakku. Omar-kuorrute on hyvä vaihtoehto tavalliselle kinuskikuorrutteelle. Toki kakkuun voi myös tehdä perinteisen kinuskin. Kakun voi tehdä etukäteen kuorrutusta lukuun ottamatta valmiiksi pakkaseen. Kuorruttamisen ja koristelun voi tehdä edellisenä iltana tai aamulla. Lapset voivat osallistua kakun valmistukseen yhdessä aikuisen kanssa. Täytettä voi muuttaa omalle isälle sopivaksi.

Itse tehty leivonnainen on aina iloinen yllätys saajalleen ja tekee myös leipurit iloisiksi. Isänpäivän aamiaispöytään kuuluu kakku! Kakku on yksinkertainen valmistaa, mutta maistuu hyvälle ja on näyttävä. Idea on hauska ja hellyttävä: jokainen isä on lapselleen se kaikkein paras ja ansaitsee siksi rakkaudella tehdyn kultamitalin! :)

Ainekset noin 8-10 annosta

Pohja:
4
munaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
TAI
1
pkt
kaupan valmiita täytekakkupohjia
Kostutus:
kahvia, maitoa tai appelsiinimehua
Täyte:
2-3
dl
marjoja tai 2 prk ananasta
kinuskikastiketta
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa (tai kermaa ja vaniljakastiketta, yht 2 dl)
1
prk
vaniljatuorejuustoa
2
pkt
Daim -suklaata murskattuna
Kuorrutus:
2
ps
Omar -karkkeja
Koristeluun:
3
ananaskirsikoita
Daim-murskaa
kermavaahtoa

Ohje

  1. Tee pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

  2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota täytettä varten kerma (ja vaniljavaahto) ja lisää joukkoon tuorejuusto samalla vatkaten.

  3. Kostuta kakku ja levitä kakun pintaan kerros kinuskikastiketta. Lisää sitten ananasmurska tai marjat. Levitä päälle kerma-tuorejuustoseos sekä Daim-murska. Täytä myös toinen väli näin.

  4. Nosta jääkaappiin ja valmista kuorrute: Poista karkeista paperit ja tee karkeista "pallo". Pehmitä mikrossa n. 30 sekunnin ajan. Kauli sitten ohueksi levyksi kelmujen välissä ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat. Koristele anaskirsikoilla ja Daim-murskalla sekä kermavaahdolla.  

Resepti:
Henna Pöllänen, Varkaus. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006 (Kuva: Myllyn Paras)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.