Hortapizza

Hortapizza
2 isoa tai 6 pienempää pizzaa
Pizzapohja:
2dlvettä
pkthiivaa (n. 15 g)
½tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
2rklrypsiöljyä
Tuoretomaattikerros:
6tomaattia
2valkosipulinkynttä tai ½ rkl chilihiutaleita
1kesäsipulinippu varsineen
2rklpizzamaustetta
½tlmustapippurirouhetta
2dlranskankermaa
Hortatäyte:
4dlnokkosia
2dlpoimulehteä tai pyöreälehtistä voikukkaa
1dlnuoria kuusenkerkkiä
2dlmaitohorsman nuoria lehtiä
1dlpieniä siankärsämön versoja
4dlpizzajuustoraastetta

Valmistusohje

Pizzapohja: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, pizzajauhot ja öljy, alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia tai 6 palaan, jos teet pienempiä pizzoja. Pyöritä palat pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi tai taputtele ohuiksi pizzapohjiksi. Laita pohjat uunipellille (leivinpaperille). Pilko tomaatit ja sipulit pieniksi kuutioiksi, levitä pohjalle. Mausta mieleiseksi ja levitä päälle ranskankerma. Levitä päälle luonnosta tarkkaan valitut keräämäsi ja puhdistamasi, hieman pilkotut hortat. Nokkosen voi laittaa ensin kuumaan veteen, jotta se ei polta, kun pilkot sitä pizzaan. Ripottele pinnalle viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min kypsiksi riippuen pizzojen koosta.

MUISTA: Käytä luonnonantimet tuoreeltaan pizzaan, mutta ole tarkkana, että tunnet luonnonkasvit, joita käytät syötäväksi. Jos olet epävarma jonkun hortan tuntemisesta, käytä pizzaan enemmän esim. nokkosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)