Ainekset 2 isoa tai 6 pienempää pizzaa annosta

Pizzapohja:
2
dl
vettä
pkt
hiivaa (n. 15 g)
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Tuoretomaattikerros:
6
tomaattia
2
valkosipulinkynttä tai ½ rkl chilihiutaleita
1
kesäsipulinippu varsineen
2
rkl
pizzamaustetta
½
tl
mustapippurirouhetta
2
dl
ranskankermaa
Hortatäyte:
4
dl
nokkosia
2
dl
poimulehteä tai pyöreälehtistä voikukkaa
1
dl
nuoria kuusenkerkkiä
2
dl
maitohorsman nuoria lehtiä
1
dl
pieniä siankärsämön versoja
4
dl
pizzajuustoraastetta

Ohje

  1. Pizzapohja: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, pizzajauhot ja öljy, alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

  2. Jaa taikina kahtia tai 6 palaan, jos teet pienempiä pizzoja. Pyöritä palat pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi tai taputtele ohuiksi pizzapohjiksi. Laita pohjat uunipellille leivinpaperille.

  3. Pilko tomaatit ja sipulit pieniksi kuutioiksi, levitä pohjalle. Mausta mieleiseksi ja levitä päälle ranskankerma. Levitä päälle luonnosta tarkkaan valitut keräämäsi ja puhdistamasi, hieman pilkotut hortat. Nokkosen voi laittaa ensin kuumaan veteen, jotta se ei polta, kun pilkot sitä pizzaan. Ripottele pinnalle viimeiseksi juustoraaste.

  4. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min kypsiksi riippuen pizzojen koosta.

MUISTA: Käytä luonnonantimet tuoreeltaan pizzaan, mutta ole tarkkana, että tunnet luonnonkasvit, joita käytät syötäväksi. Jos olet epävarma jonkun hortan tuntemisesta, käytä pizzaan enemmän esim. nokkosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.