Rakastatko maapähkinän, toffeen ja suklaan yhdistelmää? Valmista näitä ihania ja helposti valmistuvia patukoita suurempikin määrä kerralla, sillä ne säilyvät hyvin jääkaapissa.

Ainekset annosta

Taatelitoffee:
2
dl
Medjool-taateleita
2
rkl
maapähkinävoita
½
tl
vaniljajauhetta
¼
tl
suolaa
Kauranougat:
½
dl
taatelitoffeeta (ohje yläpuolella)
(Halutessa 2 rkl vaniljan makuista heraproteiinijauhetta)
Väliin ja päälle:
¾
dl
suolapähkinöitä, hieman rouhittuna isoiksi paloiksi
200
g
tummaa suklaata (vegaani tai tavallinen)
(Halutessa koristeeksi Maldon-suolahippuja tai suolapähkinärouhetta)

Ohje

 

  1. Valmista ensin taatelitoffee. Poista taateleista kivet ja laita ne isoon kulhoon.

  2. Kaada päälle lämmintä vettä sen verran, että taatelit peittyvät. Anna liota noin 15 minuuttia. Kaada liotusvesi pois.

  3. Soseuta taatelit sileähköksi soseeksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja kaada valmis seos isoon kulhoon. Sekoita taatelisoseen joukkoon toffeen muut ainekset.

  4. Valmista seuraavaksi kauranougat jauhamalla kaurahiutaleet tehosekoittimessa jauhoksi. Kaurajauhoa tulisi olla noin 2 dl. Mikäli jauhoa tulee liikaa, laita ylimääräinen jauho tiiviskantiseen rasiaan ja käytä muuhun leivontaan.

  5. Sekoita kaurajauhon joukkoon ½ dl aiemmin valmistamaasi taatelitoffeeta. Mikäli haluat, voit lisätä joukkoon proteiinijauhetta.

  6. Muotoile nougat-taikinasta haluamasi kokoisia patukoita. Nougat-kerroksen tulisi olla noin ½ cm korkea. Pituuden ja leveyden voit itse päättää.

  7. Sekoita lopun toffeen joukkoon rouhitut suolapähkinät. Nostele lusikalla nougat-kerroksen päälle suolapähkinä-toffeetäytettä noin ½ cm kerrokseksi.

  8. Laita patukat kovettumaan pakastimeen hetkeksi.

  9. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lusikoi sulatettua suklaata kylmien patukoiden päälle. Ole nopea, sillä suklaa kovettuu nopeasti. Voit myös dipata ja kierittää patukat suklaassa kauttaaltaan.

  10. Ripottele patukoiden päälle halutessasi maapähkinärouhetta tai Maldon-suolahippuja.

  11. Laita jääkaappiin vielä hetkeksi, jotta suklaa kovettuu.

Resepti:
Hanna Skyttä

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.