Härkä-Piparjuuri Voisarvet

Härkä-Piparjuuri Voisarvet

Kätevää tarjottavaa monenlaisiin juhliin. Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joululeivonnaisia eli monenlaista suolaista naposteltavaa.  Sarvista voi tehdä erikokoisia, minisarvia tai jättisarvia.  Häränliha voi olla esim. häränlihaleikkelettä, mutta tilalla voi käyttää muutakin kuin lihaa, esim. savukalaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan.  Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100gpiparjuurituorejuustoa
n.200ghäränlihaleikkelettä suikaleina
Pinnalle:
munaa, parmesaanilastuja

Valmistusohje

Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/kolmio. Ripottele päälle silputtua härkäleikkelettä. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. mustaleima emmentalilla tai sinihomejuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Sulatejuusto + kinkkusuikkaleet oli myös melko maukas täyte.
Laitoin täytteeksi siivutettua, kanaliemessä keitettyä kateenkorvaa (lisäsin vielä hieman soijaa), aurajuustoa ja purjoa. Paistoajaksi tuli n. 22-23 minuuttia (225 asteessa). Hyvää tuli - naapurikin kehui.