Härkä-Piparjuuri Voisarvet

Härkä-Piparjuuri Voisarvet
  • Kätevää tarjottavaa monenlaisiin juhliin.
  • Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joululeivonnaisia eli monenlaista suolaista naposteltavaa. Sarvista voi tehdä erikokoisia, minisarvia tai jättisarvia. 
  • Häränliha voi olla esim. häränlihaleikkelettä, mutta tilalla voi käyttää muutakin kuin lihaa, esim. savukalaa tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
  • Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan. 
  • Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko.
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100gpiparjuurituorejuustoa
n.200ghäränlihaleikkelettä suikaleina
Pinnalle:
munaa, parmesaanilastuja

Valmistusohje

Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/kolmio. Ripottele päälle silputtua härkäleikkelettä.

Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. mustaleima emmentalilla tai sinihomejuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Sulatejuusto + kinkkusuikkaleet oli myös melko maukas täyte.
Laitoin täytteeksi siivutettua, kanaliemessä keitettyä kateenkorvaa (lisäsin vielä hieman soijaa), aurajuustoa ja purjoa. Paistoajaksi tuli n. 22-23 minuuttia (225 asteessa). Hyvää tuli - naapurikin kehui.