Ainekset annosta

Taikinajuuri:
1
viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
4
dl
vettä
Seuraavana päivänä:
1
rkl
siirappia
2
tl
suolaa
2
tl
kuivahiivaa

Ohje

  1. Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (ÄLÄ KÄYNNISTÄ KONETTA VIELÄ LAISINKAAN).

  2. Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä).

  3. Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (= pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina; jos ei, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä. (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.