Jamaikan epävirallinen kansallisruoka tunnetaan kautta koko Karibian ja makumaailmaa voisi luonnehtia yleismääreillä lempeästi tulinen ja mausteinen. Aito puuhiiligrilli on tietenkin paras paikka kypsentelyyn, mutta uunissakin onnistuu. Kaikkein helpoimmalla pääset, jos esikypsennät koko setin ensin uunissa ja viimeistelet hiilillä. Lisukkeeksi pavuilla paranneltua kookosriisiä ja juomaksi jääkylmää lager-olutta. Kesä on täällä!
Tee jokaiseen koipipalaan terävällä veitsellä syvät viillot.
Yhdistä kaikki marinadiainekset ja aja tehosekoittimessa / sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Laita kaikki koipipalat riittävän isoon muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Hiero pussia niin että marinadi levittyy tasaisesti kanapalojen pinnalle. Jo hetken marinointi antaa toimivan lopputuloksen, ja jos kiire ei vaivaa, anna lihan maustua vähän pidempään.
Grillaa välillä käännellen, kunnes koivet ovat kauttaaltaan kypsiä ja pinnaltaan rapeita, noin 25-30 minuuttia. Vaihtoehtoisesti kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Kookosriisi:
Sulata voi pannulla. Lisää pannulle salotit, oregano, timjami. Paista lempeällä lämmöllä, kunnes salotit alkavat notkistua, noin 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista minuutin ajan. Nosta pannu pois liedeltä.
Valuta pavuista säilöntäliemi ja ota talteen. Sekoita valutetut pavut pannulla paahdetun sipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Yhdistä kattilassa papujen säilöntäliemi ja 4 dl vettä. Kaada sekaan kookosmaito, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää riisi kattilaan, pienennä lämpö kuplivaksi ja peitä kannella. Anna kuplia 10 minuuttia. Lisää mukaan maustetut pavut, peitä kannella ja jatka kypsentämistä lempeällä lämmöllä kunnes riisi on kypsää, noin 6-8 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita kuohkeaksi haarukalla ja tarjoa heti jerk-koipien kanssa.
Kommentteja ja keskustelua